Ukategorisert

Veslekollen bruk og lavendelåkeren på Justøya

På «øya mi» hvor jeg har vokst opp er det flere småskalaprodusenter og lokale kunstnere som selger sine produkter. En av dem er Kirsten, som har en liten åker med velduftende lavenedl. Kirsten er tilfeldigvis også mamman til ei av mine bestevenninner, og min tidligere lærer, arbeidsgiver og nabo.

Lavendel er aromatisk og har en nydelig lilla/fiolett farge. Planten inneholder en eterisk olje som man antar at har en beroligende effekt, og det finnes utallige kjerringråd som involverer lavendel. Lavendel har blitt mye brukt i for eksempel badeoljer, såper, og badesalt og for å spre god lukt i rom og på klær.

Produktene fra Veslekollen bruk er mer rettet inn mot matlaging enn velværeprodukter, selv om du også kan få kjøpt naturlig romduft her. På Veslekollen bruk finner du blant annet lavendelsukker, sirup og geléer. Produksjonen er økologisk og Debio-godkjent. I det nydelige drivhuset fra Willab Garden kan du få deg en kopp kaffe og slå av en prat.

I sommer har de åpent på Veslekollen på Justøya fra 11-18 mandag og tirsdag. Du kan få kjøpt ulike lavendelprodukter, og få laget oppsatser på bestilling. Du finner også Kirsten og produktene hennes på Bondens Marked i Agder-området, og jeg tror Blomsterhagen på Abildsø har tatt inn den økologiske lavendelen. Hvorfor ikke stikke innom på Veslekollen, for så å spise en is i Brekkestø etterpå? Følg gamle E18 (Rv.420) og ta av til Fv.232 der det er skiltet til Justøy og Brekkestø. Fortsett 4-5 kilometer til du ser et gult hus på venstre siden av veien. Der ser du også drivhuset til Kirsten. Kommer du til skolen så har du kommet for langt! Facebooksiden til Veslekollen bruk finner du her.

Grønt og lilla er mine favorittfarger, og jeg synes de passer så godt sammen. Fremover håper jeg å kunne dele flere oppskrifter med lavendel. Dette er noe jeg ikke har brukt før, så det blir spennende. Hvilken oppskrift ville du ha brukt lavendel i?

 

Én kommentar

  • Veslekollen Bruk

    Så fin reportasje Maria! Og bilder! Alltid koselig med besøk fra deg ��
    Imorgen og tirsdag er vi oppe fra 11-18 og ønsker velkommen!
    Hilsen Harry og Kirsten

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.