Ukategorisert

Veggis i Barcelona – en vegetarguide

Jeg var så heldig å få tilbringe påskeferien i Barcelona, og koste meg masse! Som alltid når jeg er ute på tur var jeg litt skeptisk til om jeg kom til å finne god mat, men det var virkelig ikke noe å være bekymret for. Barcelona har mange gode vegetarrestauranter, og flere steder som ikke er rene vegetarmatsteder finner du allikevel gode alternativer. I dette innlegget kan du lese om alle stedene vi spiste mens vi var der (påsken 2015 altså), og om noen steder jeg ble anbefalt, men dessverre ikke fikk besøkt. Tipsene fikk jeg gjennom gruppen Veggispreik på facebook, Lonely planet sin reiseguide og www.happycow.net . På slutten finner du en liten oppsummering hvis du ikke gidder lese alt 😉

Teresa Carles cuina vegetariana
Teresa Carles fikk jeg flere tips om å besøke før jeg dro. Teresa er også damen bak Teresa’s juicery og Flax & Kale. Restauranten er veldig koselig, med et stort utvalg av vegetariske retter. I menyen er rettene merket etter om de er vegetariske, veganske, glutenfrie og/eller raw. Maten var kjempegod, personalet var hyggelige og lokalet var veldig sjarmerende! Her bør du forresten reservere bord eller regne med litt ventetid. På fredag og lørdag må du reservere på forhånd. Dette gjør du på nettsiden deres her. Ligger ikke så langt fra MACBA, La Rambla og Placa de Catalunya. Metrostasjonene Universitat, Liceu og Catalunya er nærmest. Adressen er Carrer de Jovanellos 2, bydel El Raval.

Flax & Kale cuina flexiteriana
Flax and Kale drives også av Teresa Carles. Hovedforskjellen er at Teresa Carles er helt vegetarisk, mens på Flax and Kale finner du også fet fisk på menyen. Flax and Kale har også et mer sunnhetsimage, her er maten sunn og god! Vi hadde en helt amazing opplevelse her, og denne restauranten er i seg selv grunn nok til at jeg vil tilbake til Barcelona! Både jeg og typen ble helt satt ut av hvor god mat vi fikk. Det var en skikkelig nedtur da restauranten var fullbooket lørdagskvelden før vi dro, så vi fikk bare spist her en gang. På Flax & Kale har jeg fått den beste vegetarmaten jeg noen gang har spist ute på restaurant. Til forrett hadde vi grillet vannmelon med geitost. Hovedretten min var hjerteformet ravioli fylt med «karotener», bl.a. søtpotet, og gresskarsaus. Typen hadde ravioli fylt med spinat, ricotta, sopp og cashew servert med pesto og ovnsbakt aubergine. Digg?! Ja! Vi hadde også hver vår ferske juice fra Teresa’s juicery til maten. Som på Teresa Carles er rettene i menyen merket om de er glutenfri, plantebasert (vegansk), raw eller inneholder fet fisk. Råvarene og kjøkkenet er synlig, noe som gir trygghet og fin atmosfære. Her bør du også reservere bord, eller beregne tid til å ta en drink eller juice i baren mens du venter. På lørdager må du reservere på forhånd, det gjør du via nettsiden deres her. Restauranten ligger faktisk ikke så langt unna Teresa Carles, så de samme metrostasjonene er fine å gå av på – Universitat er nærmest. Adressen er Carrer dels Tallers 74, bydel El Raval.

Teresa’s juicery
Teresa Carles og Flax & Kale selger og serverer fersk juice. Her er det mye digg å velge mellom. Du kan gå innom restaurantene bare for å kjøpe juice, eller Teresas egen olivenolje, oppskriftshefte m.m.

Sésamo
I følge Lonely Planets reiseguide til Barcelona er dette den beste vegetarrestauranten i byen. Jeg er nok ikke helt enig, men hadde allikevel en interessant opplevelse her. Dette er en tapasrestaurant, så hvis du er ute etter en mer autentisk spansk matopplevelse er dette plassen å gå. Maten var ikke helt my cup of tea, selv om det absolutt ikke var noe galt med den. Til gjengjeld var personalet helt fantastisk hyggelige og hjelpsomme. Du kan også kjøpe god, økologisk vin til maten om du vil og de har et stort utvalg av drinker. Hvis du liker tapas og vil prøve ut helvegetarisk versjon så er nok dette stedet å gå! Litt bortgjemt i en sidegate, men du finner det nok. Det ligger like ved metrostasjonen Sant Antoni. Adressen er Sant Antoni Abat 52, bydel El Raval.

Organic
Her er fokuset på økologiske råvarer, og du finner mest vegetariske retter, men også noen med økologisk kjøtt og egg. Vi spiste lunch her en dag og middag en annen. Mitt inntrykk er at det er best som lunchsted, men også fint til middag. Til lunch kan du ta en «lag din egen salat»-meny hvor du krysser av for alt du vil ha i salaten, så blander de den til deg akkurat som du vil. Du kan velge mellom mye forskjellige grønnsaker, noe frukt, nøtter, tofu, sauser/ dressinger, frø og grønnsakschips, og du bestemmer om du vil ha base av ris, pasta, salat osv. Ellers har de også varme retter, samt kaker, desserter og vin/ øl. Her merker de også hva som er vegansk og hva som inneholder gluten. Personalet søte og hjelsomme. Her er det god plass og ikke nødvendig å reservere bord. Det ligger like i nærheten av La Rambla, nærmeste metrostasjon er Liceu. Adressen er Carrer de la Junta de Comerç 11, bydel El Raval.

Dostrece
Denne lille restauranten gikk vi forbi på vei fra La Rambla til MACBA en dag, og bestemte oss for å gå tilbake en annen dag. Det var de digre bannerene i vinduet hvor det stod «Brunch & Vegan pasteries» som fanget oppmerksomheten vår. Her får du et godt utvalg av lunchretter, middag og dessert samt drinker. Jeg klarte å bestille bottomless mimosa og bellini til lunch, hehe. Som du sikkert har skjønt har de et utvalg av veganske retter og desserter. Ellers er dette en hundevennlig restaurant, og små firbeinte tuslet rundt i restauranten hele tiden. Hvis du liker hunder er jo dette kjempekoselig. Dostrece ligger like ved La Rambla og markedet la Boqueria. Adressen er Carrer Carme 40, bydel El Raval.El Chiringuito
«Chiringuito» betyr egentlig et lite sted ved stranda som serverer drinker og tapas eller andre småretter. Stranden strekker seg langs hele Barcelona og her dukker det opp flere chiringuitos. På El Chiringurito på Bogatell slo vi oss ned den første ettermiddagen i byen, etter en spasertur på stranden. Først og fremst var det tanken på iskalde drinker som fristet oss, men så fikk vi se at de hadde både vegetarburger, sandwicher og salater på menyen. Maten var god og drinkene enda bedre. Nydelig å sitte her med et glass cava i solskinnet, med stranden og middelhavet i bakgrunnen. Disse små stedene finner du langs hele stranden, akkurat den vi spiste på lå på Bogatell.Mercado de la Boqueria og Organic
Dette matmarkedet er et av Europas største og mest kjente matmarkeder. Da vi først kom inn ble vi skuffet over bare å se kjøttboder, men det virker som om hallen er delt inn i soner – for da vi kom litt lengre inn var det bod etter bod med ferske grønnsaker, frisk frukt og fargerike smoothier! Jeg hold på å gå helt bananas, men klarte å holde meg til to smoothier, en kopp med kokoskjøtt og et spyd med jordbær dyppet i sjokolade… på vei ut fant vi også et lite vegetarisk lunchsted som het Organic (tror ikke det er relatert til den andre Organic) hvor de solgte vegetarisk paella og flere typer wraps. Maten var god og vi fikk store porsjoner. Ikke akkurat gourmet-mat, men et godt lunchalternativ. Markedet ligger like ved La Rambla og metrostasjonen Liceu. Adressen er La Rambla 91.

SB Hotel Diagonal Zero
Hotellet vi bodde på lå litt utenfor sentrum, men god kollektivtrafikk og billige drosjer gjorde at det ikke var noe problem. Det ligger også rett ved stranden og har sjøutsikt om du er heldig (eller har råd). Frokosten var helt OK for vegetarianere. De hadde flere typer lyst brød, tomater, frisk frukt, fruktjuice, stekte grønnsaker med couscous, bønner i tomatsaus, egg tilberedt på forskjellige måter og flere typer ost. I tillegg var det kaffemaskin, masse kaker og hvetebakst, sjokoladefontene og cava! Veganere vil nok synes at det blir litt ensformig etterhvert. Utvalget av glutenfrie brødvarer og kaker var også temmelig kleint. Friske grønnsaker var det heller ikke mye av, men en del frukt heldigvis.
De har også en bar med lunchretter, middagsrestaurant og roomservice. Alle disse tilbyr forskjellige vegetarretter, men se opp for osten – det virker som at spanjoler elsker og er stolte av osten sin, for den dukker opp både her og der. Det kan sikkert bli litt irriterende for veganere, så husk å si ifra. Vi spiste middag på hotellet en dag, da bestilte vi ravioli med pesto (og ost). En dag hadde vi lunch på hotellet, da var det sandwicher med mozzarella, honning, nøtter, salat og chips ved siden av. De har også et godt utvalg av drinker i baren, samt mange typer kakao som vi dessverre ikke fikk smakt på!

Her er noen vegetariske restauranter jeg har fått anbefalt, men ikke har spist på selv:

Veggie Garden – ligger like ved MACBA i bydel El Raval. Adresse Carrer dels Àngels 3.
La Cerería – vegetarrestaurant og musikkbutikk i ett! Bydel Barri Gòtic, adresse Baixada de Sant Miquel 3.
Rasoterra – «slow food», vegetarrestaurant i Barri Gòtic, adresse Carrer del Palau 5.
Vegetalia – 2 vegetarrestauranter, en i Barri Gòtic (Carrer dels Escudellers 54) og en i El Raval/ Sant Antoni (Plaça d’Emili Vendrell, 1)
Gopal – vegetarburgere m.m. Carrer dels Escudellers 42 i Barri Gòtic.
Juicy Jones – vegetarrestaurant i El Raval, Carrer de l’Hospital 74.
Maoz – falafel like ved La Rambla og Liceu. Carrer de Ferran 13.Oppsummert:
Det var ikke noe problem å være veggis i Barcelona! I El Raval og Barri Gòtic (sentrum) er det mange helvegetariske restauranter, i tillegg har mange andre restauranter vegetariske retter på menyen. Smoothier, frisk frukt og salater finner du på markedet og over alt, også smoothe-is som gjør godt på varme dager i Spania! Flax & Kale var definitivt den beste matopplevelsen vi hadde i Barcelona. Flax & Kale, Teresa Carles og Teresas Juicery drives av samme folka. Husk å bestille bord i helgene! Organic var også et kjempefint sted, spesielt til lunch. Prøv «lag din egen salat»-menyen, så får du det akkurat som du vil. Dustrece er hundevennlig og har flere veganske desserter. Sésamo er spesialister på vegetartapas. Langs stranda finner du flere chiringuitos med småretter som vegetarburger, salat og sandwicher på menyen. Flere av vegetarrestaurantene er også allergivennlige, og merker f.eks. om maten inneholder gluten eller laktose. For veganere er det nok lurt å være obs på at mange vegetarretter inneholder ost, og det blir gjerne brukt som topping selv om det ikke står noe om ost i menyen. Syltetøy og ost finner du på de rareste steder… syltetøy i muffinsen og ost i sjokoladen. Oppsummeringen er altså at å være veggis i Barcelona går veldig fint, faktisk har jeg spist noe av den aller beste vegetarmaten jeg har smakt der! 🙂


Stikkord for de forskjellige spisestedene nevnt i dette innlegget:
Teresa Carles – Ren vegetarrestaurant. Vegan, raw, glutenfritt, juice.
Flax & Kale – Mest vegetar, noe fisk. Vegan, raw, glutenfritt, juice. Fokus på sunnhet. Min favoritt!
Teresas juicery – fersk juice du får kjøpt på Teresa Carles og Flax & Kale.
Organic –  økologisk, mye vegetar og vegansk, glutenfritt. Bra til middag, best til lunch!
Dostrece – har vegetariske og veganske retter på menyen. Hundevennlig.
Sésamo – spesialist på vegetarisk tapas.
El Chiringuito – strandbar og lett mat som sandwich, salat og vegetarburger. Ikke ren vegetar.
Mercado de La Boqueria – stort marked med masse frisk frukt, bær, grønnsaker, smoothies og juice.
Organic v. La Boqueria – liten matbod ved La Boqueria med vegetariske lunchalternativer.

(De under her har jeg ikke besøkt selv)
Veggie Garden – vegetar & vegan.
La Cerería – vegetar, vegan, pizza, tapas. For musikkinteresserte!
Rasoterra – vegetarisk «slow food».
Vegetalia – vegetar, vegan, organisk, raw, glutenfritt.
Gopal – vegetar og vegan «fast food», vegetarburgere m.m.
Juicy Jones – vegetar og vegan, tror også de har raw food.
Maoz – falafelsted like ved La Rambla.

PS: Det virker som at ingen spiser middag før kl. 19 i Barcelona. De spiser gjerne noe lett på ettermiddagen, f.eks. tapas, før de går ut og spiser middag kl. 21 og har evt. drinker og går på byen etterpå. Vær derfor oppmerksom på at mange restauranter ikke åpner før kl. 20:00, eller evt. har lunchmeny frem til 16 og deretter holder stengt frem til middag senere på kvelden.

6 kommentarer

 • Carita

  Elsker slike blogginnlegg! Da har jeg noe konkret å drømme om faktisk 😉 Ser ut som det ble en finfin tur med mye god mat 🙂 Merker at jeg blir "litt" sjalu, med så fargerik mat og drikke – som ser både lekker & sunn ut og ikke minst über digg 😀 Skal lagre dette i mappen "Reise – hvor jeg vil dra (snart)" Takk for at du deler!

  • Maria

   Ah, så bra at du likte det 😀 Det var helt fantastisk, en helt annen verden enn Oslo ihvertfall! Man får jo god vegetarma her og, men Flax & Kale og Teresa Carles var bare en ny dimensjon av vegetarmat på restaurant. Og fargerike smoothies og sånne fruktkopper over alt <3 Barcelona anbefales altså, jeg vet allerede at jeg må tilbake – fikk jo bare spist på Flax & Kale én gang!

 • Ragnhild

  Så fint innlegg! Og så mange gode mat-opplevelser! Helt enig, inget problem å være veggis i Barcelona. Og det er sikkert enda bedre nå, enn da jeg var der for mange år siden !

  • Maria

   Takk! Vi hadde virkelig gode matopplevelser, sååå deilig. Du bør ta en tur tilbake, kom over masse digg vegansk og raw som du sikkert hadde likt 😀 Tipper de friske juicene og fruktkoppene hadde vært noe for deg ^^,

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.