Kosthold & ernæring

Vegetarisk omega-3 tilskudd

Hei! Jeg får en del spørsmål om hvordan jeg får i meg omega-3 når jeg ikke spiser fisk. Det finnes flere vegetabilske omega-3 tilskudd, i tillegg til at man kan få «plante omega-3» fra en del matvarer. Les videre hvis du lurer på hvordan man får i seg omega-3 på et plantebasert kosthold!

Tidligere har jeg skrevet et litt lengre innlegg om dette. Les innlegget her: «Hvordan få nok omega-3, og hva er det egentlig?».

Jeg abonnerer på omega-3 tilskudd fra nettbutikken Veganermat. Det er utrolig greit å få det tilsendt i posten til faste tidspunkt, i stedet for å måtte huske på å kjøpe. Jeg gjorde ganske omfattende research før jeg valgte denne avtalen. Først tenkte jeg nemlig at omega-3 fra iHerb var billigere. Men frakten der har blitt ganske dyr, så jeg kom fram til at den fra Veganermat var billigst. Tilskudd fra apoteket er uaktuelt fordi det er så dyrt. Opti-3 fra Veganermat inneholder både EPA og DHA, samt litt vitamin D (les mer om det i innlegget jeg linket til lengre oppe).

Ellers bruker jeg rapsolje, og baker gjerne med linfrø. Chiafrø og hempfrø blir også brukt. Valnøtter spiser jeg nesten daglig. Dette er fine matvarer du kan inkludere i kostholdet for å få i deg «plante omega-3».

Tar du omega-3 tilskudd? 🙂

PS: Vegetabilske omega-3 kapsler passer også fint for deg som ikke er vegetarianer, men som ikke liker ettersmaken av tran/tranpiller! Det er nemlig veldig lite ettersmak av algeoljen som er i de vegetabilske tilskuddene. Da slipper du den marine/fiskete smaken som følger med noen tranpiller 😉

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.