Grillmat

Vegetarisk grillmat

Ifølge Rema 1000 er grillmat synonymt med kjøtt. Jeg hørte et radiointervju med deres kommunikasjonsdirektør i mai en gang, og hun gjorde det ganske klart at selv om vegetarmat er bedre for miljøet så er det jo GRILLmat folk vil ha. Derfor må de selge grillmat. Jeg måtte jo le litt av henne, i og med jeg ikke har grillet kjøtt på 6 somre. Og jeg griller ofte og mye. Så ikke la Rema 1000, Mette Fossum Beyer og Sven Nordin lure deg, det er masse digg vegetarmat som kan grilles!

En veldig grei og kjapp løsning er ferdigprodukter. I velassorterte butikker og på helsekost finner du vegetarburgere i forskjellige varianter, vegetariske nuggets, schnitzler, fileter, «kyllingbiter» osv. Disse er greie som en kjapp løsning. Bruk gjerne en form for marinade for å få frem den gode grillsmaken.

Øverst: vegetarisk ferdigburger i ferdigkjøpte brød/ midten:vegetariske «kylling»grillspyd marinert i hjemmelaget sataysaus/ nederst: vegetarisk schnitzel og ostefylt sjampinjong.

Hjemmelagde vegetarburgere er konge på grillen! Vær oppmerksom på at ikke alle burgeroppskrifter kan brukes på grill, det er viktig at burgerne blir faste og gode.

En annen ting som gjør seg bra på grillen er halloumi-ost (lakto-vegetar), gjerne med en god salat.

Til sist, men ikke minst, grønnsaker! Grillede grønnsaker er bare SÅ godt, og de trenger absolutt ikke være tilbehør. La dem spille hovedrollen i middagen! Noen grønnsaker som gjør seg godt på grillen:

♥ Paprika/ søtpaprika ♥ Tomater/cherrytomater ♥  Søtpotet ♥  Potet ♥  Brokkoli ♥  Blomkål ♥  Gulrot ♥  Løk/ hvitløk ♥ Squash og aubergine ♥ Maiskolber ♥ Asparges ♥ Sopp, gjerne sjampinjong med fyll ♥ Ananas ♥

Jeg har blitt kurset i Mat på bål gjennom 4H, og har derfor noen ekstra spennende grilloppskrifter jeg vil dere med dere i løpet av sommeren. Jeg bare ♥♥♥ grillmat!

8 kommentarer

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.