Urban kjøkkenhage

Urban kjøkkenhage 2017

Endelig er våren her (bank i bordet), og jeg er i gang med mitt lille kjøkkenhage-prosjekt! Det er så gøy å prøve seg på litt grønnsaker, og ihvertfall om man får det til 😉 For 3 år siden hadde jeg en fin kjøkkenhage på balkongen, men de siste årene har jeg ikke hatt så mye plass. Det har gått mest i urter i vinduskarmen. Men nå har jeg en liten balkong og en solrik, sydvendt vinduskarm. Sist søndag var jeg på Plantagen og handlet litt jord og frø, som jeg sådde i et minidrivhus. Jeg har sådd to forskjellige tomatsorter, paprika, miniagurk, bladsalat, chili og blomkarse. Ellers har jeg mye grønne planter, kattegress og catnip 😉

Minidrivhuset stod først i vinduskarmen. Men der skjedde det ikke så mye, og jeg er ikke så veldig tålmodig. Da googlet jeg litt og kom frem til at det viktigste er at de har varme, ikke lys, de første dagene. Så da ble minidrivhuset flyttet inn på varmekablene på badet.

Jammen tok det bare et døgn før jeg hadde fine tomat- og paprikaspirer! Agurken og chilien har jeg ikke sett noe til ennå, og blomkarsen trenger visst opptil 2 uker før den spirer. Jeg synes det er så gøy å se at det spirer! Og så fascinerende at et lite, tørt frø kan bli til en grønn spire på bare noen dager 🙂 Jeg har sådd litt mer enn jeg trenger/har plass til sånn for sikkerhets skyld. Det er jo ikke alltid at alle frøene spirer eller vokser seg store og sterke. Hvis jeg er heldig og får mange fine planter kan jeg heller selge dem for en billig penge.

Når det blir litt varmere ønsker jeg meg også en jordbærbusk i hengeampel og en liten bringebærbusk, bare for gøy. Noen urter skal jeg nok også ha. Vi får se hvor mye jeg har plass til!

Har du plantet noe i vår, eller har du noen planer? Legg gjerne igjen en kommentar 🙂

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.