Ukategorisert

Trondheim Vegan Fair

I helga hadde jeg en kjempefin tur til Trondheim! Jeg dro opp for å holde foredrag og matlagingskurs på Trondheim Vegan Fair. Det var et kjempefint arrangement med fokus på vegansk mat, miljø- og dyrevern. Jeg holdt et kort foredrag om vegansk kosthold og ernæring, og så et matlagingskurs hvor jeg lagde wok med peanøttsaus.

Jeg dro opp på fredag, og det var veldig rart å komme tilbake til Trondheim. Jeg bodde jo der før, men nå var det nesten 4 år siden jeg har vært der. Fredag kveld ble det årets første utepils på Solsiden, sammen med gode, gamle venninner fra tida mi i Trondheim.

Lørdag var det altså tid for TVF på Isak kultursenter. Jeg fikk overnatte i et hyggelig vegansk kollektiv, hvor mange av dem som arrangerte festivalen bodde. Takk for gjestfriheten 🙂 Mitt kurs var klokken 13. Først snakket jeg litt om ernæring i et vegansk perspektiv; hva er egentlig et vegansk kosthold, er det sunt, hva må man huske på, hvordan får man nok proteiner? Deretter lagde jeg wok med peanøttsaus og mange av matvarene jeg hadde trukket frem som gunstige å inkludere i et plantebasert kosthold.

Oppskriften fra kuset finner du her!

Det kom så mange mennesker, og det var lang kø for å få smaksprøver – så utrolig gøy! Vi gikk nesten tom for wok før alle hadde fått smake, haha. Peanøttsausen valgte jeg fordi det er den mest populære oppskriften på bloggen. Wok valgte jeg fordi det er kjapp hverdagsmat som kan gjøres sunn og næringsrik!

Lørdag kveld var det godt å komme tilbake til Oslo. Togturen fra Trondheim er ganske lang, men hvis man reiser når det er lyst så er jo utsikten helt fantastisk! Håper dere har hatt en fin helg, og til dere som var på TVF så håper jeg kurset var interessant og at woken smakte godt 🙂

Bilder av meg fra kurset er tatt av Arvid Nilsson og Hanna Nielsen, som er noen av de frivillige bak TVF.

5 kommentarer

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.