Glutenfritt,  Jul,  Søtt og salt,  Vegan

Tørkede epler/ eplechips

Tørkede epler, eller eplechips om du vil, er perfekt høstsnacks! Det smaker kjempegodt og er naturlig søtt, så du trenger ikke tilsette noe sukker. Litt kanel er derimot helt på sin plass, hvis du liker det! 🙂 Og du, tørkede epler er perfekt å gi bort som spiselig julegave.

 Tørkede epler
Hvor mange? Så mange epler du har, jeg brukte ca. 700 g.
Hvor lenge? Ca. 2 timer.
Vegan? Ja!

Du trenger epler og evt. kanel og sukker.

 

Bilde av Anne M. Uldahl

Begynn med å skylle eplene i kaldt vann. Kutt dem så i tynne skiver. Hvis du har en mandolin er det perfekt, hvis ikke bør du bruke en skarp grønnsakskniv. Jeg bruker porselenskniv.

 

Når du har kuttet alle eplene fordeler du dem på stekebrett kledt med bakepapir. Eplene bør ikke ligge oppå hverandre. Hvis du har litt ujevn størrelse på epleskivene kan det være lurt å sortere dem på forhånd. De tykkeste skivene bør kanskje få litt ekstra tid i ovnen, da er det greit å ha dem samlet på ett stekebrett 🙂 Dryss litt kanel over eplene hvis du liker det, de er gode uten også. Hvis du er av typen som bare mååå ha det søtt kan du også drysse over litt sukker, men jeg synes ikke det er nødvendig. Eplene er jo naturlig søte!

Jeg brukte ca. 700 g epler, og det var akkurat nok til to stekebrett.

 

Kanelen jeg bruker er økologisk og fairtrade, kjøpt på Etikken.

Varm ovnen til 100 c og sett inn eplene. Hvis du har mer enn ett brett bør du sørge for at det er god plass mellom dem og sette på vifta. Etter en times tid tar du ut eplene og vender dem. Sett dem inn i ovnen og stek videre i 1/2- 1 time. Denne oppskriften har jeg fått av mamma, hun steker eplene i bare en time. Andre oppskrifter sier at du skal ha dem i ovnen på 50c over natta. Så her må du bare prøve deg frem, og ta ut eplene når de ser ferdige ut. De skal være litt seige, så blir de sprøere mens de avkjøles. Mine var ferdige etter tilsammen 1,5 time. Jeg brukte vifte siden jeg hadde flere brett i på samme tid.

Det tar litt tid, men det er verdt å vente på! Og kjøkkenet lukter så herlig mens du venter ♥ Mens eplene er i ovnnen kan du ta deg tid til noe annet. Hva med å lese en bok du har hatt lyst til, gjøre litt husarbeid du har utsatt eller ta en telefon til noen du er glad i som det er alt for lenge siden du har pratet med?

Perfekt høstsnacks! Og helt konge om man har godtelov, eller om man bare MÅ ha noe godt midt i uka. Epler med kanel trenger du ikke ha dårlig samvittighet for, og det er viktig å kose seg litt i høstmørket 🙂

Hører stormen blåser utenfor, men vi sitter inne og koser oss med levende lys, te og epler ♥

 

11 kommentarer

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.