Kosthold & ernæring,  Mellommåltid

Tips mot søtsug

Ah, det velkjente søtsuget. Kommer snikende og er fryktelig irriterende. I denne ukas Fitnok oppskriftshefte har vi delt våre beste tips mot søtsug. Jeg kan røpe det beste tipset mitt allerede nå. Det er nemlig å ha en jevn måltidsrytme og å inkludere gode proteinkilder, litt fett og grove karbohydrater i hvert måltid. Og fyll på med grønnsaker! Jevnlig aktivitet er fint, men man kan også kjenne behovet for noe kjapt påfyll like etter trening. Sørg derfor for å ha gode alternativer tilgjengelig på kjøkkenet, i skolesekken eller i treningsbagen. Les videre for å få tips til matvarer du kan spise når du kjenner søtsuget!

Min favoritt er snackgrønnsaker som cherrytomat og sukkererter. Enkelt å spise og enkelt å ta med i nisteboksen. Jeg spiser det gjerne sammen med en neve naturelle nøtter, altså uten salt eller ekstra tilsatt olje.

Noen ganger tar jeg rett og slett en munnfull peanøttsmør. Da mener jeg sånn ekte peanøttsmør med 99% nøtter. Det blir jo nesten det samme som å spise nøtter, men litt variasjon i konsistens er jo digg 🙂

Frukt og bær er perfekt om man får lyst på noe søtt. Tørket frukt og bær kan også være OK hvis man kjøper de som ikke er tilsatt ekstra sukker.

Jeg bruker ikke så mye lettprodukter, men fikk inn mange tips om å drikke sukkerfri saft og brus. Hjemmelagte eller kjøpte proteinbarer kan funke. Noen av disse inneholder mye rart (også mye sukker!), men er kanskje et bedre valg hvis alternativet er en sjokoladebar.

Hvis det er en stund til du skal spise et skikkelig måltid er det alltid lurt å inkludere litt fett og protein. Ikke bare spis et eple, men ta også en neve valnøtter. Det vil bidra til at metthetsfølelsen varer.

En smoothie eller et glass juice kan fungere som kjapt påfyll. Men det er slik at flytende føde metter mindre enn fast føde. Og hvis du ikke blander inn en protein- og fettkilde metter det enda mindre. Så det er noe å tenke over når du blander sammen smoothien din 🙂

Alle disse tipsene er jo gode tips for mellommåltider, som er veldig godt å ha i løpet av dagen. Det beste er jo hvis man klarer å spise gode, næringsrike måltider slik at man ikke går på den smellen. Men det kan skje den beste av oss, og da er det greit å ha noen gode alternativer.

Hva er ditt beste tips til mellommåltid, eller mot søtsug? 🙂

 

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.