Middag,  Oppskrifter

Terte med juksebunn, spinat og tomat

Jeg er stor fan av mat laget fra bunnen, og spiser sjeldent ferdigmat. Men noen ganger er det så deilig å jukse bare littegrann! Derfor er denne terten laget med ferdig butterdeig, men du kan selvfølgelig lage din egen paibunn og bare la deg inspirere av fyllet. Ferdig butterdeig er ikke noe jeg bruker for ofte, da det hverken er miljøvennlig eller særlig sunt. Det inneholder jo stort sett hvetemel og palmeolje. Men jeg har stor tro på at hvis du spiser sunt mellom nyttår og jul, eller mandag-fredag, så går det fint an å lette litt på kravene og jukse litt innimellom! Uten litt juks tror jeg at motivasjonen min for å spise sunt hadde forsvunnet ganske raskt.

Hvor mange? En terteform/paiform.
Hvor lenge? 15 min til forsteking og 35 min til steking av selve terten.
Vegan? Nei, lakto-ovo vegetarisk.

Du trenger:
3-4 plater butterdeig
3 økologiske egg
3 ss økologisk rømme eller créme fraîche
200 g spinat, tilsvarer en pose fra Bama
5-6 cherrrytomater
6 store sjampinjong
Salt og pepper
En god neve revet ost
Tørre erter/bønner eller keramiske kuler til paibaking

Det går selvfølgelig an å bruke et plantebasert alternativ til rømme, créme fraîche og ost, som Alpro Soya alternativ til matfløte eller Tofutti Sour Supreme, og revet vegansk «ost». Disse produktene finner du på helsekost eller velassorterte dagligvarebutikker. Passer bra om du er allergisk/ intolerant for melk.

Butterdeigplatene må tines. Smør en paiform og kjevle ut butterdeigplatene litt. Dekk paiformen med butterdeig, kan hende du må «klippe og lime» litt her og der. Ha tørre erter/bønner eller keramiske kuler over butterdeigen, dette for at den skal holde formen under forsteking. Stek den på 200c i 15 minutter.

Kutt soppen i mindre biter og stek den til den er myk. Krydre med litt salt og pepper. Tilsett spinat, og la det steke på lav varme til spinaten har «klappet sammen». Rør sammen egg og rømme/créme fraîche med et lite dryss salt og pepper.

Når paibunnen er forstekt har du i sopp og spinat. Hell over eggeblandingen. Del cherrytomatene i to og fordel dem på terten. Terten stekes på 180c i ca. 35 minutter. Når det har gått 25 minutter tar du terten ut av ovnen og drysser over litt revet ost, før du steker den ferdig.

Terten er god for seg selv, men kan gjerne nytes sammen med en frisk salat 🙂

4 kommentarer

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.