Middag,  Oppskrifter

Taco i langpanne

Er det bare meg, eller er dette en skikkelig 90-talls klassiker? Jeg husker ihvertfall langpannetaco godt fra oppveksten. Dette er vel ikke akkurat mexikansk mat, men norsk lørdagsmiddag. En slags nachos, men samtidig ikke. Godt er det ihvertfall, skikkelig helgemat 🙂

Hvor mange? 1 langpanne
Hvor lenge? 30-40 min
Vegansk? Nei, men du kan lage med vegansk ostealternativ.

Du trenger:
1 pk tortilla- eller nachochips (ca. 200-300 g)
1 pakke vegetarfarse*
1-2 pakker tacokrydder
Ca. 150 g revet ost
Litt olje til steking
2 dl vann

*Vegetarfarse lages vanligvis av soya eller mycoprotein. Det er et proteinrikt vegetarisk alternativ til kjøttdeig. Fås kjøpt i helsekost eller velassorterte dagligvarebutikker, se i frysedisken eller ved allergimaten. Se etter merker som Quorn, Anamma eller Hälsans Kök.

Varm opp litt olje i en stekepanne på middels varme. Ha i vegetarfarsen og stek den 5-6 minutter. Rør inn tacokrydder og bland inn 1-2 dl vann. La det koke inn til ønsket konsistens.

♥ Tips: Bland gjerne inn andre ingredienser i farsen for variasjonens del. Løk, paprika, tomat, sopp, bønner og linser er gode forslag.

Legg et bakeark på en langpanne. Fyll på med tacochips, ha så på vegetarfarsen og topp med revet ost. Gratiner i ovnen på 200c til osten er smeltet og gyllen.

Server med en deilig blandet salat, salsa og avokado i form av guacamole eller avokadokrem!

 

Forslag til tilbehør:

Frisk og enkel salat:
1/2 salathode
1 paprika
1/2 agurk
2 store tomater, eller flere cherrytomater
1/2 boks crispy maiskorn
En neve spirer

Skyll grønnsakene i rent, kaldt vann. Del dem i ønsket størrelse, jeg liker små biter til taco. Bland eller server i egne små skåler.

Avokadokrem:
1 stor avokado
2 ss rømme eller crème fraîche

Del avokadoen i to og fjern steinen forsiktig (fjerning av avokadostein har sendt meg på legevakten før…). Grav ut avokadokjøttet med en skje. Kjør avokado og rømme eller crème fraîche til en glatt krem i blender, foodprocessor eller med stavmikser.

♥ Tips: Legg avokadosteinen tilbake i avokadokremen for å bevare farge og friskhet.

 

♥ Tips: Denne retten inneholder mye salt. Du kan gjerne lage ditt eget tacokrydder med mindre salt, sukker og smaksforsterker, se f.eks. Veganmisjonens oppskrift her. 

2 kommentarer

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.