Glutenfritt,  Oppskrifter,  Tilbehør,  Vegan

Tabbouleh med quinoa

Tabbouleh er en salat som består av bulgur blandet med tomat og urter, smaksatt med olivenolje og sitron. Retten stammer fra området rundt Syria og Libanon, og er fortsatt svært vanlig mat i området Levanten. Oppskriftene varierer, og det er vanlig å ha i for eksempel agurk, rødløk, hvitløk, persille, mynte og koriander. Noen har mest bulgur smaksatt med urter, mens andre har mest urter blandet med bulgur.

Det er mest vanlig å bruke hele tomater som finhakkes, men jeg liker godt de søte cherrytomatene. Min variant er uten bulgur, og egner seg derfor også for de som ikke tåler hvete/gluten (bulgur er hvete). Når jeg lager til meg selv sløyfer jeg løken, siden jeg ikke er så glad i at løk dominerer smaken. Men det er altså mest vanlig å ha finhakket løk i.

Tabbouleh med quinoa passer både som en siderett eller som en sunn og god lunch. Perfekt til meze, sammen med falaffel eller med grillmat på sommeren!

TABBOULEH MED QUINOA

Hvor mange? Tja…tilbehør til 5-6 personer, lunch til 2?
Hvor lenge? 20 minutter.
Vegan? Ja!

Du trenger:
2 dl quinoa + 4 dl vann
Ca. 100 g cherrytomater
1/2 agurk
1 liten rødløk
Ferske urter som persille, mynte og koriander
Olivenolje
1/2 sitron
Malonsalt e.l.

Kok opp 4 dl vann. Du kan godt ha i litt grønnsaksbuljong. Skyll quinoaen i varmt vann. Ha den i det kokende vannet, og la det småkoke under lokk i cirka 12 minutter. Bruk så lav varme som mulig, hvor det fortsatt småkoker. Alt vannet skal være absorbert. Skyll så quinoaen i kaldt vann og la den renne godt av seg i en sil eller et dørslag.

Skyll grønnsakene og urtene i kaldt vann. Agurk og rødløk kuttes i små biter. Urter finhakkes. Så blander du alt sammen med quinoa og cherrytomater. Drypp over litt olivenolje, sitronsaft og maldonsalt. Enjoy!

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.