Glutenfritt,  Kjapt og enkelt,  Kosthold & ernæring,  Mellommåltid,  Søtt og salt

Superenkel, hjemmelaget proteinpudding

Oppskrift på en superenkel, hjemmelaget proteinpudding får du her. Mange har dilla på proteinpudding for tida! Selv om jeg ikke helt forstår greia med det vanvittige fokuset på protein, så forstår jeg absolutt greia med å ønske sunnere søtsaker. Denne proteinpuddingen kan lages sukkerfri om du vil, eller med vanlig sukker som jeg foretrekker. Det er bare 3 ingredienser, og du får det på matbutikken!

Proteinpudding

Superenkel, hjemmelaget proteinpudding

Hvor mange? 2 porsjoner

Hvor lenge? Tar 15 minutter å lage, så må det stå kjølig en time.

Du trenger:

 • 4 dl proteinrik sjokolademelk
 • 3 ss maizena maisstivelse
 • 50 g mørk sjokolade
 • Litt salt om du vil

Bland proteinrik sjokolademelk med maizena i en kjele. Bruk visp så du får blandet det skikkelig godt, her vil vi ikke ha klumper. Hvis du tilsetter bittelitt salt setter det virkelig prikken over i’en smaksmessig.

Kok opp under omrøring. Så fort blandingen koker tar du den av platen. Du vil se at det tykner med en gang. Bland inn hakket, mørk sjokolade. Bruk gjerne slikkepott.

Ha blandingen over i porsjonsformer og sett i kjøleskapet minst en time.

Proteinpudding

Du kan godt bruke sukkerfri sjokolademelk og sjokolade om du foretrekker det.

Tips: mer maizena = fastere konsistens. Mindre maizena = løsere konsistens.

Proteinpudding

Trenger jeg proteintilskudd, da?

Som sagt forstår jeg ikke helt hva som er greia med dette vanvittige fokuset på protein. Det skal godt gjøres å få for lite protein om du bor i Norge og spiser vanlig mat. Alle disse proteinproduktene som har kommet i det siste (som proteinpudding…) er mote, og ikke noe som har kommet fordi folk flest har proteinmangel. Protein er bare en av de store trendene innen kosthold og trening nå. Jeg får inntrykk av at folk tror bare man spiser masse protein så vil fettprosenten synke og musklene poppe frem av seg selv. Vel, SÅ enkelt er det dessverre ikke.

Her kan du lese litt mer om mine tanker rundt dette med proteintilskudd!

Proteinpudding

2 kommentarer

 • Ragnhild

  Nam til alt med sjokolade.
  Og ENIG! Høy-protein med masse ekstra-proteiner er mote, ikke et behov. Protein er jo superenkelt å få i seg, og med variert mat vil alle essensielle aminosyrer bli med.

  • Maria

   Jeg tror vi har et ganske likt syn på både sjokolade og proteinprodukter:) Selv synes jeg det er gøy å eksperimentere med, men jeg synes det rett og slett er litt trist med denne trenden at alt må være proteinditt og proteindatt. Folk som trener et par ganger i uka og spiser kjøtt daglig er redd for å ikke få nok protein liksom 😐

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.