Drikke,  Oppskrifter,  Søtt og salt,  Vegan

Strawberry Daiquiri Poptail!

Sommeren er her og det er på tide med poptails igjen 😀 Poptails er popsicle + cocktail. Altså ispinne + drink. En helt frossen drink, som er nydelig i sommervarmen. Strawberry Daiquiri slår sjeldent feil på sommerfester, så i år ville jeg lage en poptail-variant av denne. Perfekt sommerdrink! Husker veldig godt da jeg var på Roskilde for mange år siden (puh, nå følte jeg meg gammel) og drakk Daiquiri fra store slushbeger. Det var sommeren sin, det!

Det er viktig å ikke ha for høy alkoholprosent når man lager poptails, for da vil ikke isen fryse. Ha derfor ikke alt for mye alkohol i blandingen. Det lønner seg å bruke en dypfryser. Ren etanol (alkohol) har frysepunkt på -114 °C, men når vi blander det med andre ting klarer vi å fryse det på varmere temperaturer. Følger du målene i oppskriften nøyaktig så blir denne isen helt frossen.

Strawberry Daiquiri Poptail

Hvor mange? Ca. 6-8 ispinner, avhengig av størrelsen på formene.

Hvor lenge? 20 min + minst 8 t i frysen.

Du trenger:

  • 1 kurv (ca. 450-500 g) jordbær
  • 1,25 dl hvit rom, 37,5 %
  • Saften av 1 lime
  • 0,5-1 dl lønnesirup, agavesirup e.l.

Skyll jordbærene og ta bort det grønne. Ha alt i en blender og kjør til en smoothie uten store klumper. Du kan sile den for å være på den sikre siden. Hvor mye sirup du har avhenger av hvor søtt du liker det. Ha det i ispinne-former og frys over natta, eller minst 8 timer.

Når du skal ta ut isen kan du f.eks. dyppe isformene i varmt vann og bruke et håndle for å ta ut ispinnene. Tenk slik du gjør for å åpne glass hvor lokket sitter fast, et fuktig håndkle gjør jobben enklere. Lirk ut ispinnene forsiktig, og kos deg!

Siden disse pinnene fryser så fint tror jeg det kan gå å ha i litt mer rom også. Men da må du prøve deg frem, og det er ikke helt sikkert at de fryser. Men altså, i verste fall får du en frozen daiquiri med slush-konsistens. Det er jo heller ikke vondt 😉

PS: Enjoy responsibly!

Lagre

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.