Søtpotethummus

Hei! Jeg har laget en ny og forbedret versjon av denne oppskriften som du finner her! Men den gamle oppskriften blir liggende ute til glede for gamle lesere. Anbefaler uansett å prøve den nye oppskriften for en enda bedre hummus!

Søtpotethummus – så enkelt, så godt, så sunt! Første gang jeg smakte det var på Teresa Carles i Barcelona, hvor det
ble servert som en forrett sammen med forskjellig type hummus, brød,
kjeks, Quorn-nuggets m.m. Jeg ble helfrelst. Nam! Passer like bra som dip til snacks, som til pålegg, som tilbehør til middagen eller til tapas. Prøv gjerne som dip til chips eller grønnsaker, på grove knekkebrød eller i stedet for potetstappe. Kanskje til grillmaten i sommer?

Du trenger:
1 liten-medium søtpotet
1 boks kikerter
1 god ss tahini *
1 ss olivenolje
Salt og pepper

* Tahini er sesampasta/ sesammasse som er vanlig i midtøsten. Finnes på eksotiske butikker og velassorterte dagligvarebutikker. Hvis ikke du får tak i tahini kan du bruke olivenolje.

Ha søtpoteten på et stekebrett med bakepapir. Bak den i ovnen på 225c i cirka 30-40 minutter. Den skal være helt myk inni. Avkjøl.

Skyll kikertene i friskt vann.

Skrell søtpoteten og ha “innmaten” i en food-processor. Tilsett kikerter og tahini og olivenolje. Kjør til en glatt røre. Smak til med salt og pepper, prøv deg gjerne frem med hvitløk eller andre krydder.

♥ Tahini er en god vegetabilsk kilde til kalsium.
♥ Søtpotet er rikt på betakaroten (vitamin A) og kostfiber.
♥ Kikerter er en viktig proteinkilde for mange vegetarianere.
♥ Olivenolje inneholder vitamin E.
♥ Dette er bare noen utvalgte helsefakta om disse matvarene.

Merket med: ,,,,,,

3 kommentarer til «Søtpotethummus»

  1. Søtpotet hummous?! Så genialt 😀 Dette skal lages i nærmeste fremtid altså, takk for tips kjære 🙂 xx

    1. Det er såååå digg <3 Gled deg!

  2. […] Søtpotethummus – så enkelt, så godt, så sunt! Første gang jeg smakte det var på Teresa Carles i Barcelona, en herlig vegetarrestaurant. Oppskriften har blitt veldig populær både blant dere lesere og i heimen. Den har også vært med i en artikkel hos KK Spis. Vi lager den ofte som tilbehør til alt mulig rart. Prøv gjerne som dip til chips eller grønnsaker, som pålegg på grove knekkebrød eller i stedet for potetstappe. Ellers er den perfekt til grillmaten i sommer. Etter å ha laget den et titalls ganger har jeg kommet frem til noen endringer som jeg mener er til det bedre. Dessuten fortjente oppskriften litt finere bilder. Men til glede for gamle lesere finner du fortsatt den originale oppskriften her. […]

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.