Sprø frøknekkebrød

Deilige, smakfulle helkornsknekkebrød er min frokostfavoritt! Jeg er så glad i hjemmelaget knekkebrød at jeg kan spise dem som snacks, uten pålegg eller med bare litt Rørossmør. Disse er 100 % grove, rike på kostfiber og næringsstoffer. Frøene bløtlegges først, for å bryte ned antinæringsstoffer. Dermed blir vitaminene og mineralene i frøene mer tilgjengelige for kroppen når du spiser dem 🙂


Hvor mange? 2 stekebrett
Hvor lenge? 4-6 timer + 20 minutter til bløtlegging, cira 45 minutter til steking
Vegan? Ja.

 
Du trenger:
5 dl korn og frø*
1 dl sammalt mel
2 dl små havregryn
Vann
Salt
1 dl bør være hele linfrø. Jeg bruker gjerne linfrø, gresskarkjerner, sesamfrø med skall, chiafrø, hampfrø og solsikkekjerner.
Først skal frøene bløtlegges. Legg dem i en skål og fyll opp med vann til det dekker frøene og litt til. Rør inn 1 teskje salt. Frøene bløtlegges i 4-6 timer. Hampfrø trenger ikke bløtlegges.
 
Hell vannet av frøene og skyll dem i et dørslag. La vannet renne av før du har dem i en bolle. Bland inn 1 dl sammalt mel og 2 dl havregryn. Spe med vann til du får en litt løs og deigete røre, bruk cirka 4 dl vann. La røra stå og svelle i 15-20 minutter. Bland eventuelt inn litt mer vann, men du skal ikke ha en alt for løs røre.
 
Bre røra ut over to stekebrett kledt med bakepapir. Jo tynnere, jo bedre – men se opp for hull.

Du kan steke begge brettens samtidig på 160°C varmluft i cirka 45 minutter. Etter 20 minutter tar du dem ut og kutter opp et rutemønster, bruk gjerne pizzakutter. Det er lurt å åpne ovnsdøra inni mellom for å slippe ut damp (pass på, det er varmt!). Følg også med så ikke knekkebrødene blir svidd. Isåfall skrur du ned til 150°C, og du kan godt bytte plass på brettene i ovnen. Knekkebrødene avkjøles på rist.

Merket med: ,,,,,

5 kommentarer til «Sprø frøknekkebrød»

  1. Herlig! Digger knekkebrød med farlig mye frø i, det smaker jo så godt! 😀 Takk for oppskrift 🙂 x

    1. Helt enig, er da de smaker best 😀 Så bra du likte oppskriften =)

  2. Hjemmelaget slår alltid alt! Disse ser supre ut! Skal selv bake knekkebrød å ta med til foreldrene mine til jul 🙂

    1. Ja, ingen kjøpeknekkebrød kommer i nærheten en gang. Så koselig, jeg må nok også bake noen til julefrokostene 🙂

  3. […] Oppskrift på sprø knekkebrød med bløtlagte frø finner du her! Oppskrift på surdeigsbrød av spelt og havre finner du her! Oppskrift på brødet som er avbildet finner du her! […]

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.