Frokost og pålegg,  Grov bakst,  Niste og lunsj,  Oppskrifter,  Vegan

Sprø frøknekkebrød

Deilige, smakfulle helkornsknekkebrød er min frokostfavoritt! Jeg er så glad i hjemmelaget knekkebrød at jeg kan spise dem som snacks, uten pålegg eller med bare litt Rørossmør. Disse er 100 % grove, rike på kostfiber og næringsstoffer. Frøene bløtlegges først, for å bryte ned antinæringsstoffer. Dermed blir vitaminene og mineralene i frøene mer tilgjengelige for kroppen når du spiser dem 🙂


Hvor mange? 2 stekebrett
Hvor lenge? 4-6 timer + 20 minutter til bløtlegging, cira 45 minutter til steking
Vegan? Ja.

 
Du trenger:
5 dl korn og frø*
1 dl sammalt mel
2 dl små havregryn
Vann
Salt
1 dl bør være hele linfrø. Jeg bruker gjerne linfrø, gresskarkjerner, sesamfrø med skall, chiafrø, hampfrø og solsikkekjerner.
Først skal frøene bløtlegges. Legg dem i en skål og fyll opp med vann til det dekker frøene og litt til. Rør inn 1 teskje salt. Frøene bløtlegges i 4-6 timer. Hampfrø trenger ikke bløtlegges.
 
Hell vannet av frøene og skyll dem i et dørslag. La vannet renne av før du har dem i en bolle. Bland inn 1 dl sammalt mel og 2 dl havregryn. Spe med vann til du får en litt løs og deigete røre, bruk cirka 4 dl vann. La røra stå og svelle i 15-20 minutter. Bland eventuelt inn litt mer vann, men du skal ikke ha en alt for løs røre.
 
Bre røra ut over to stekebrett kledt med bakepapir. Jo tynnere, jo bedre – men se opp for hull.

Du kan steke begge brettens samtidig på 160°C varmluft i cirka 45 minutter. Etter 20 minutter tar du dem ut og kutter opp et rutemønster, bruk gjerne pizzakutter. Det er lurt å åpne ovnsdøra inni mellom for å slippe ut damp (pass på, det er varmt!). Følg også med så ikke knekkebrødene blir svidd. Isåfall skrur du ned til 150°C, og du kan godt bytte plass på brettene i ovnen. Knekkebrødene avkjøles på rist.

5 kommentarer

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.