Middag,  Oppskrifter,  Vegan

Spagetti bolognese med Raske Retter

Innlegget er sponset av Raske Retter.

Dette innlegget skriver jeg i forbindelse med Matbloggsentralens utfordring med Raske Retter. Raske Retter er en serie økologiske og naturlige krydderblandinger. Utfordingens tema er «kjapp hverdagsmat». Retten jeg har laget er en vegetarisk pastarett med bolognesekrydderet fra Raske Retter. Hvorfor ikke lage noe så enkelt og hverdagslig som spagetti bolognese på kjøttfri mandag? Pasta er noe de fleste liker, og en smakfull tomatsaus trenger ikke være særlig komplisert. Du bruker ikke mer enn en halvtime på denne middagen!

Vegetarmat kan være TVP, hempfrø, B12- tilskudd, soyafløte, havremelk, Quorn og Anamma… men det kan også være helt enkle ting du finner på dagligvaren: grønnsaker, sopp og pasta 🙂

Hvor mange? 4 porsjoner
Hvor lenge? 30 min
Vegan? Ja!

Du trenger:
2 stk gulrøtter
2 selleristilker
3 ss tomatpuré
2 dl vann
1 boks hakkede tomater
6 stk frisk sjampinjong
300 g spagetti eller tagliatelle
1 pk Raske Retter bolognese krydder
Olje til steking, helst olivenolje

Bruk gjerne økologiske råvarer. 


Kutt sopp i jevnstore biter. Ha litt olivenolje og krydder 1 i stekepanna. Varm opp og ha i soppen. Stekes i ca. 10 minutter. Mens soppen steker gjør du klar grønnsakene. Skyll gulrøtter og selleri i kaldt vann. Rasp gulrøttene og kutt sellerien i små biter. Mens du lager sausen kan du koke opp vann til pasta og tilberede den etter anvisning på pakken. Tilsett selleri og gulrot i panna med soppen, og fres det et minutt. Tilsett så hakkede tomater, tomatpure og vann. Nå er det også på tide å tilsette kydder 2. Rør godt sammen og la sausen småkoke i 10 minutter. Rør innimellom så det ikke svir seg.

Det jeg liker så godt med denne sausen er at alle ingrediensene samarbeider for å gjøre det godt. Gulrøttene gir fylde, soppen gir god tekstur og smak, sellerien er sprø og frisk, tomaten og krydderet smaker kjempegodt. Helt herlig hverdagsmat!

Server gjerne med noen friske urter og litt revet ost 🙂

Krydderet smakte overraskende godt til å være en ferdig krydderblanding! Det kan nok ha en sammenheng med at den er naturlig, uten smaksforsterkere, konserveringsmidler, fargestoffer, modifisert stivelse, gjærekstrakt, palmeolje, gluten og laktose. Egner seg for veggiser, også veganere 🙂

Håper du vil gi meg en stemme i utfordringen når avstemmingen begynner 1. november!
Se alle bidragene og stem her.

PS: Det er lov å tilsette en dæsj vin i sausen og resten i glasset 🙂 Og det går selvfølgelig an å tilsette litt TVP eller vegetarisk farse i sausen, om du vil.

2 kommentarer

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.