Soyachunks i karrisaus

Er usikker på om denne retten bør hete “Ikke fiskeboller i karrisaus” eller “soyachunks i karrisaus”, du kan kalle den det du liker best 😉 

 

Hvor mange? 4 porsjoner
Hvor lenge? ca. 40 min
Vegan? Nei, men denne retten kan lages med soyamelk e.l.

Du trenger:
5 dl soyachunks *
1 liter vann

Saus:
2 ss  margarin eller smør
3 ss  hvetemel
1,5 dl vann
½ terning grønnsaksbuljong
½ l lettmelk
1 fersk maiskolbe, eller 1/2 boks med maiskorn
Salt og pepper
3 ts karri
1/4 ts chilipulver

Tilbehør:
4- 8 poteter
1 brokkoli
4 gulrøtter

* Soyachunks er mellomstore biter av soya som du får kjøpt i spesialbutikker og innvandrerbutikker. De ser ut som hundefôr før de tilberedes, men blir myke og ca. dobbelt så store etter koking.

Begynn med å koke soyachunks. Bruk 1 liter vann til 5 dl soya. La det småkoke i 20 minutter, rør innimellom. La bitene renne av seg og skyll dem godt i friskt vann. Sett til side.

Kok opp vann i to gryter til poteter, brokkoli og gulrøtter. Skyll grønnsakene i friskt vann og del brokkolien og gulrøttene i mindre biter. Kok potetene så lenge det trengs (avhengig av type), brokkolien og gulrøttene trenger bare et par minutter i gryta.

Sausen: Smelt smør eller margarin i en gryte. Rør inn hvetemel og spe med melk. Rør godt hver gang du har i mer melk, bruk gjerne visp. Når all melken er tilsatt har du i vann, krydder og buljong. Dette er en mildt krydret saus, tilsett mer chili hvis du liker det hot! Bland alt godt, gi sausen et oppkok og la den småkoke et par minutter. Sausen skal bli tykk og glatt. Pass på og rør innimellom, så ikke den svir seg.

Når sausen er ferdig rører du inn maisen og soyachunks. Server med kokte poteter og brokkoli.

 

♥ Soyachunks/ TVP inneholder ca. 50 % protein. Soya inneholder komplett protein.

Btw, er det ok å si innvandrerbutikk? For meg faller det helt naturlig, siden jeg alltid har sagt det. Men jeg ønsker selvfølgelig ikke å støte noen. Hva synes du?

Merket med: ,,

2 kommentarer til «Soyachunks i karrisaus»

  1. Så godt dette så ut!
    Bruker selv soya protein, men den litt mer "knuste" varianten som kan bruker istedenfor kjøttdeig, utrolig godt og lage "Sloppy Joe's" med! 😀 Håper du har en finfin helg i vente! x

    1. Åh, det har jeg skikkelig lyst til å prøve en gang! 😀

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.