Middag,  Oppskrifter

Sinnsykt god tomatform med gratinert sjampinjong

Første gang jeg lagde dette tenkte jeg bare: «hvorfor har jeg ikke gjort dette før?!». Deilig tomatsaus som bakes i ovnen sammen med gratinerte sjampinjong. Dette har blitt en favorittrett og er noe av det aller beste jeg vet om. Prøvde å finne på et kult navn, men kom bare frem til «Sinnsykt god tomatform». Enjoy!

Hvor mange? Nok til 4 porsjoner*
Hvor lenge? En times tid.

Du trenger: **
Et fedd hvitløk eller ca. 1 ts hvitløkspepper.
2 stk gulrot
1 stk rød chili
2 stk gode plommetomater
1 boks flådd tomat
1 dl hvitvin
1 ss honning
Basilikum og oregano
Salt og pepper
8-12 sjampinjong ***
Olivenolje
1 boks kikerter
Ost til gratinering

* Hvis du lager noe tilbehør, som focaccia. Uten tilbehør er det nok til 2.
**Ikke vær så nøye på målene. Når det gjelder vin tar jeg en goood dæsj, jeg er raus med honning og krydder og har gjerne i litt ekstra chili fordi jeg liker det! 🙂
**Hvor mange sjampinjong du trenger avhenger av størrelsen. Anbefaler å heller bruke flere små en færre store. Det tar så lang tid å gjennomsteke de store sjampinjongene.

Kutt chilien i biter, fjerne frøene om du vil. Kutt plommetomatene i biter og rasp gulrøttene. Varm litt olivenolje i en panne på medium varme og fres hvitløk og chili 1-2 minutter, til du kjenner lukta av hvitløken. Tilsett gulrot, la det steke noen minutter før du tilsetter vin, tomater og honning. La det småkoke i 15-20 minutter. Prøve å kutte/mose de flådde tomatene litt med en sleiv eller stekespade. Krydre godt med salt, pepper, basilikum og oregano.

Mens sausen koker marinerer du soppen i olivenolje. Fjern først stilkene. Det enkleste er å ha en god dæsj olje i en brødpose, ha oppi soppen, knyt igjen og bland godt.

Skyll kikertene under kaldt vann og bland dem inn i tomatsausen. Ha den over i en ildfast form, men spar noen spiseskjeer til å fylle i sjampinjongene. Legg sjampinjongene oppi og fyll dem med litt saus og revet ost. Gratiner i ovnen på 225 c i 15-25 min, avhengig av hvor store sopp du har (de må jo bli gjennomstekt).

Serveres aller helt med nybakt focaccia eller rundstykker.

Her finner du oppskrift på focaccia med spelt.
Her finner du oppskrift på noen deilige og lettvinte rundstykker som passer bra til.

Hvis du lager focaccia eller rundstykker passer det perfekt å steke denne først, så settte inn tomatformen med en gang foccaciaen er ferdig. La focacciaen stå til avkjøling på en rist mens du venter på tomatformen.

PS: Du kan såklart lage bare tomatsausen og bruke den til pasta og lasagne 🙂

9 kommentarer

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.