Glutenfritt,  Middag,  Oppskrifter,  Tilbehør

ROSA potetmos

Sett farge på hverdagen med ROSA potetmos! Eller potetstappe, som jeg alltid har kalt det. Her bruker vi en hemmelig ingrediens for å gi en fantastisk og helt naturlig farge. Kan du gjette hva det er? Noe vi får på høsten som har en veldig kraftig rødfarge. Om du nå tenker på rødbeter, så har du jammen gjettet riktig 😀 Rødbeter har helt fantastisk sterk farge, og sammen med de lyse potetene får vi en god og litt morsomt, rosa potetmos!

Rosa potetstappe

Hvor lenge? 45 minutter

Hvor mange? Tilbehør til 4 personer

Du trenger:

  • 600 g melne poteter (vekt med skall)
  • 1 stor rødbete (ca. 150 g med skall)
  • 1 dl lettmelk
  • 1 ss smør
  • Salt

Skrell poteter og rødbete. Del dem i 4-6 båter hver. Legg rødbeter og potet i hver sin gryte. Fyll på med vann til det dekker grønnsakene. Kok opp og la det småkoke til grønnsakene er møre. Rødbetene trenger cirka en halvtime.

Hell av vannet og damp potetene litt. Bland sammen, tilsett melk og smør. Mos det med en stapper eller stavmikser. Smak til med salt, og spe med mer melk om det trengs.

Tips: bruker du mer poteter får du en mildere og mindre knæsj rosafarge.

Jeg innser at det kanskje ble litt mange bilder i dette innlegget… men jeg klarer ikke slutte å se på den, fargen er jo så fantastisk! Haha 😀

Veganer? Bruk Rapskokos eller annen vegansk margarin, og plantemelk som f.eks. havremelk eller havrefløte.

Og du? Poteter er absolutt ikke nei-mat. Poteter er godt og kan gjerne inngå i et sunt kosthold! Jeg blir så lei meg når jeg hører at folk ikke spiser poteter fordi det er «usunt». Chips og pommes frites er kanskje ikke så bra i store mengder, men poteter som tilbehør til middag er flott! Og norske poteter i sesong smaker jo fantastisk. Nå i september er butikkene fulle av gode, norske råvarer. Så kos deg med poteter, rotfrukter, beter, bær og frukt!


Tips: Visste du at det finnes hvite beter, gulbeter og polkabeter? Vakkert og smakfult tilbehør til høstens middager!

2 kommentarer

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.