Glutenfritt,  Mellommåltid,  Oppskrifter,  Søtt og salt,  Vegan

Ristede gresskarkjerner i stekeovn eller panne

Snacks av gresskarfrø er skikkelig digg, synes jeg! Det er perfekt om man craver noe salt snacks, men vil unngå chipsposen. Ikke at det smaker som chips altså, men at det er en salt snack som er litt mer næringsrik 😉 Gresskarkjerner er rike på jern, magnesium, sink og vitamin E (1). De inneholder også umettet fett, protein og kostfiber. Her får du to ulike måter å riste gresskarkjerner på; i stekeovn og i stekepanne.

Ristede gresskarkjerner på to forskjellige måter

Du trenger:

  • 100 g gjersskarkjerner
  • 1 ss raps- eller olivenolje
  • 1/2 ts salt

I stekeovn:

Forvarm ovnen til 180C. Bland gresskarkjerner, olje og salt. Legg det på et stekebrett med bakepapir. Kjernene ristes midt i ovnen i cirka 20 minutter, til de er gyllenbrune. Legg de ferdige kjernene på litt kjøkkenpapir som kan absorbere overflødig olje.

I stekepanne:

Varm en stekepanne på middels varme. Ikke bruk olje. Bland gresskarkjernene med salt, ikke olje. Rist dem i den tørre pannen til de er gyllenbrune. Noen vil kanskje «poppe» litt underveis. Viktig å ikke bruke for høy varme.

Avkjøl og KOS deg 🙂

For å utnytte deg av jernet i gresskarkjernene anbefaler jeg å spise noe med vitamin C samtidig, f.eks. en frukt som du liker 🙂

  1. Plantebasert ernæring. Vegetarisk og vegansk helseguide. Bok av Marte Bergseng og Vigdis Elise Hafsten.

2 kommentarer

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.