Grillmat,  Middag,  Niste og lunsj,  Oppskrifter

Quorn chicken style wrap

Dette har tilfeldigvis blitt en ny favoritt på tur! Når butikken er tom for vegetarburgere og vegetarpølser må man tenke utenfor boksen, og da vi var på hyttetur i Kragerø i helga hadde vi med Quorn filét, speltlomper og vegetar-vårruller. Vårrullene gikk på grillen og ble sånn helt OK. Av Quorn filétene lagde vi wraps med lompe + salat, litt ost og ketchup/dressing. Ble overraskende godt! Lagde det samme til niste da vi var på båttur dagen etter, og de funka like bra varme rett fra grillen som kalde i nisteboksen.

Dette er sånn type mat du egentlig ikke trenger en oppskrift til, men jeg har laget et eksempel.

Ovo-vegetar
20 min
Nok til en wrap

Du trenger:

  • 1 Quorn filét*
  • Noen salatblader
  • En liten neve revet ost
  • En lefse/lompe/tortilla
  • Salt, pepper, chili og evt. noe annet krydder du liker
  • Litt olje
  • Ketchup, dressing… det du liker
*Quorn filéer er et proteinrikt vegetarisk produkt som fåes på helsekost eller velassorterte dagligvarebutikker. Se i frysedisken eller “allergiskapet”.

Bruk de ingrediensene du liker, det er ikke et must med grønn salat og speltlomper. Hele poenget er at det er enkelt og funker bra som turmat, niste eller kjapp lunch.

Lag en enkel marinade ved å blande det krydderet du vil ha med noen ss olje. Jeg bruker gjerne salt, pepper og chili, men du kan f.eks. bruke kyllingkrydder eller tacokrydder. Du kan også kjøpe en ferdiglaget marinade på butikken. Smør filéten inn med marinaden og grill den i ca. 10-15 minutter, til den er gjennomvarm og har fått en gyllen farge. Legg litt salat og ketchup/dressing i en lompe, legg på fileten og ha over litt revet ost.
Rull igjen og namnam!

PS: Er det ikke sol? Bare grill filetene i ovnen, eller stek dem i stekepanne 🙂

2 kommentarer

  • Karianne

    Det er lettvint med wrap til frokost, lunsj, middag eller kveldsmat. Og denne varianten falt i smak. Har laget den flere ganger, og da har jeg brukt tacokrydder fra Santa Maria og pommes frites-krydder. Neste gang vil jeg kjøre på med hvitløkskrydder, chilikrydder og pepper. Jeg har også variert fyllet. To ganger med avocado og revet ost senest i dag.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.