Drikke,  Glutenfritt,  Oppskrifter,  Søtt og salt

Piña colada poptail!

If you like piña coladas…

Poptails. For et kult navn?! Jeg leste om dette i forrige utgave av Mat og vin, ble superinspirert og måtte bare lage noen til sommerfesten på hytta. Poptails er altså en blanding av popsicle eller ice pop og cocktail. En frossen drink på pinne, altså. Du finner vel ikke noe bedre til sommerfesten?

Når du lager poptails må du huske at for høy alkoholprosent vil gjøre at isen ikke fryser. Ha derfor ikke alt for mye alkohol i blandingen. Det lønner seg å bruke en dypfryser. Ren etanol (alkohol) har frysepunkt på -114 °C, men når vi blander det med andre ting klarer vi (heldigvis) å fryse det på varmere temperaturer.

Den første poptailen jeg vil dele med dere er Piña colada-varianten! Piña Colada er en kjent cocktail med opphav i Puerto Rico, som lages med rom, ananas og kokos.

Hvor mange? Cirka 10 ispinner, kommer litt an på is-formene.
Hvor lenge? 15 min forberedelser, 12 timer i frysen.
Allergi? Ananas inneholder et enzym som noen reagerer på.
Vegan? Ja, Malibu er vegansk.

Du trenger:
Cirka 1/2 – 2/3 ananas
1 dl malibu
1 liten boks, ca 200 ml, kremet kokosmelk
Revet kokos (kan droppes)

I denne oppskriften er det viktig at du bruker kokoskrem eller kremet kokosmelk, eller eventuelt kun den tykke delen av kokosmelken. Skrell ananasen og kutt i mindre biter. Legg til side litt noen biter ananas til senere. Kjør kokoskrem, Malibu og ananas i en blender til jevn konsistens. Fyll i ispinneformer, ha også i ananasbitene du sparte. Ha eventuelt litt revet kokos i bunn eller topp av ispinnene før de fryses. Frys ned og nyt etter cirka 12 timer eller mer!


Du kan såklart lage alkoholfrie varianter, f.eks. frossen smoothie med ananas og kokos som er kjempegodt og forfriskende!

Poptailsene som jeg serverte på sommerfesten ble en stor suksess, og alle sa de likte dem. Hvilken drink ville du helst hatt på pinne i sommer?

PS: Enjoy responsibly!

2 kommentarer

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.