Sukkerfri pepperkakefudge
Glutenfritt,  Jul,  Oppskrifter,  Søtt og salt

Pepperkakefudge – sukkerfri

Hjemmelaget pepperkakefudge har vært et fast innslag blant julesnopet her et par år. Det er så digg! I år har jeg eksperimentert med en sukkerfri variant, for dere som foretrekker det. Disse smaker kjempegodt, og det synes til og med jeg som vanligvis ikke er så glad i sukkerfritt godteri. Krydderier som muskat, ingefær og nellik gir deilig julesmak. Konsistensen blir litt annerledes enn i fudge laget med sukker, men disse er allikevel myke og gode. Enjoy!

Sukkerfri pepperkakefudge

Sukkerfri pepperkakefudge

Hvor mange? Ca. 30 stk

Hvor lenge? Tar ca. 1 time å lage, så må de stå kjølig en stund.

Du trenger:

  • 1 boks usøtet Vikingmelk
  • 75-90 g Sukrin Gold
  • 1 ss meierismør
  • 1/2 ts malt muskat
  • 1/2 ts malt ingefær
  • 1/2 ts malt nellik
  • 1 ss Fibersirup Gold, kan sløyfes

Bland alle ingrediensene i en kjele og kok opp. Tilpass mengden Sukrin gold ettersom hvor søtt du liker det. Jeg brukte rundt 75 g og synes det var nok, men noen liker det søtere.

La fudgemassen småboble i cirka en halvtimes tid eller litt mer, til en tykk og god konsistens. Rør ofte og pass på så det ikke svir seg i bunnen av kjelen. Det krever litt tålmodighet, men nyyyt den herlige duften på kjøkkenet mens du venter!

Ha blandingen over i silikonformer, eller i en firkantet form kledt med bakepapir – da kan du kutte fudgen i biter etter den har stivnet. Sett i frysen over natta. Ta ut ca. 15 minutter før servering, så de ikke er steinharde.

Sukkerfri pepperkakefudge

Fudgen oppbevares i frysen. Du kan godt sette den i kjøleskapet om den skal spises innen kortere tid, så den holder seg myk.

Sukkerfri pepperkakefudge

Ikke så opptatt av sukkerfritt? Her finner du den opprinnelige oppskriften på lys og mørk pepperkakefudge med sjokolade. Jeg foretrekker klart den originale varianten 😉 Men forstår at noen velger sukkerfritt. Allikevel, sukkerfri fudge er fortsatt godis selv om vi bruker Sukrin.

Sukkerfri pepperkakefudg

5 kommentarer

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.