Glutenfritt,  Middag,  Oppskrifter

Pastareder med hjemmelaget, rød pesto

Pastareder, eller spaghettireder, er så fine og appetittelige! Disse lager vi med hjemmelaget, rød pesto av soltørket tomat. Du trenger et stekebrett med muffinsformer, som du ser på bildene. Jeg har laget denne med både fullkornspasta og Schär glutenfri spaghetti, og det har blitt bra begge deler 🙂

Pastareder med hjemmelaget, rød pesto

Hvor mange? 2-3 porsjoner
Hvor lenge? Beregn 45 minutter-en times tid.

Du trenger:
150 g soltørket tomat*
1 dl olivenolje
30 g pinjekjerner
Salt og pepper
Litt chili eller hvitløk om du vil
30 g ost

Ekte, sorte oliven/ kalmataoliven
250 g spagetti**
125 g fersk mozzarella

*Vekten av tomatene uten olje
**Velg glutenfri for en glutenfri rett.

Forvarm ovnen til 190ºC.

Pinjekjernene skal først ristes i en tørr panne, altså uten stekefett. Bruk medium varme og rist dem til de er gylne. Det er viktig å ikke bruke for høy varme.

Kok opp lettsaltet vann til pastaen og tilbered etter anvisning på pakken. Den skal helst være al dente, så ikke kok den for lenge.

Rød pesto: Hvis tomatene ligger i olje så hell av mest mulig. Du skal ha 150 gram tomater i vekt uten olje. Ha det i en blender eller liten food processor med 1 dl olivenolje, pinjekjerner og litt salt og pepper. Ha gjerne i litt chili og/eller et fedd hvitløk også. Kjør dette til en pesto uten store biter av tomat eller pinjekjerner. Bland inn 30 gram revet ost. Det er vel egentlig parmesan som skal brukes her, men om man vil ha en billigversjon så bare bruk den osten du har.

♥ Tips: Det er ikke nødvendig å bruke den beste og dyreste olivenoljen i denne retten. Spar den heller til noe annet 🙂

Oliven skal finhakkes. Fjern steinen først hvis du har kjøpt oliven med stein. Jeg bruker 10-12 stk, men det er jo litt smak og behag. Bland oliven inn i pestoen. Hell vannet av pastaen og bland alt sammen.

Nå skal snurre disse pastaredene. Jeg synes det er enklest å bruke en gaffel til å snurre reder oppi en sleiv, for så å ha dem oppi stekebrettet. Du kan også snurre direkte i brettet.

Kutt mozzarellaen i mindre biter og legg på toppen av pastaredene.

Pastaredene stekes øverst i ovnen på 190ºC i cirka 12-13 minutter, til osten er smeltet. La redene avkjøles i formen cirka 5 minutter før du tar dem over på fat eller tallerkner.

Det er også godt å ha noen flere oliven på før servering, og pynt gjerne med litt fersk basilikum.

Med litt tilbehør som en salat burde dette rekke til 3 personer, hvis ikke er det middag for 2.

♥ Tips: Hvordan vet du om sorte oliven er ekte vare? Se på innholdsfortegnelsen. Hvis det er tilsatt jernsulfat er det sannsynligvis ikke ekte, sorte oliven. Du kan også se på fargen. Sorte oliven skal faktisk ha litt ujevn farge. Er de helt jevnt sorte så er det et dårlig tegn. De «falske» sorte olivenene er ikke egentlig falske eller uekte, men det er grønne oliven som er farget sorte.

Bon appétit!

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.