Glutenfritt,  Middag,  Oppskrifter

Pastareder med gul og grønn pesto

Reklame

I dag vil jeg dele denne oppskriften på pastareder med gul og grønn pesto! Tidligere har jeg delt oppskrift på pastareder med rød pesto. Pastaredene blir så fine, og det er jo gøy å tilberede spagetti på en litt ny måte! Gul og grønn pesto får du kjøpt hos Helios 🙂

For å lage disse pastaredene trenger du et slikt stekebrett med muffinsformer:

Den gule pestoen fra Helios inneholder gresskar, cashewnøtter og masse deilig krydder. Den lukter og smaker kjempegodt, synes jeg! Den grønne er en mer tradisjonell variant med basilikum. Pestoen fra Helios inneholder ikke gluten, så hvis du velger glutenfri pasta blir denne retten glutenfri. Hvis ikke kan du gjerne bruke Helios sin fullkornspagetti.

PASTAREDER med gul og grønn pesto fra Helios

Hvor mange? 2 porsjoner, 4-5 pastareder til hver.
Hvor lenge? Ca. 45 minutter.

Du trenger:
Gul og grønn pesto fra Helios
200 g spagetti*
200 g gode tomater
125 g mozzarella

*Bruk glutenfri spagetti for en glutenfri rett.

Forvarm stekeovnen til 200ºC.

Kok opp lettsaltet vann til pasta og tilbered etter anvisning på pakken. Speltspagetti fullkorn fra Helios skal koke i cirka 7 minutter. Den skal være al dente, og det er viktig at den ikke knekker når du legger den i gryta.

Når spagettien er kokt så skyller du den i kaldt vann. Finn frem to boller og ha halvparten av spagettien i hver sin bolle. Tilsett så gul pesto i den ene og grønn pesto i den andre. Vi bruker ca. halve glasset med pesto. Bland pestoen godt inni pastaen.

Smør stekebrettet med litt olje hvis ikke den har anti-slipp. Bruk en sleiv og en gaffel til å snurre pastareder, og legg dem i hver sin form på stekebrettet. Kutt mozzarellaen i biter og legg oppå pestoredene. Trykk gjerne osten litt ned i pastaen.

Pastaredene stekes litt høyt i ovnen (øverste eller nest øverste rille) på 200ºC i cirka 13-15 minutter, til osten er smeltet. Vent 2-3 minutter etter de er tatt ut av ovnen, før du legger dem på serveringsfat eller tallerken.

Serveres med gode tomater, gjerne små, søte cherrytomater!

 

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.