Middag,  Oppskrifter,  Vegan

Pasta med søtpotet og sprø grønnkål!

Pasta med deilig, sødmefylt søtpotet og crispy grønnkål – yummy! Her snakker vi skikkelig high-carb pastabonanza, for oss som liker slikt! Jeg er absolutt ingen fiende av karbohydrater og pasta, tvert imot synes jeg det er særlig digg å spise et godt pastamåltid dagen før jeg skal jogge eller på en lengre gåtur.

Først baker vi søtpoteten i ovnen, så den blir enda søtere. Så blander vi den med pasta og topper med sprøstekt grønnkål. Deilig! Retten er vegansk, og du kan enkelt gjøre den glutenfri med bruk av glutenfri pasta.

Hvor mange? Nok til to sulte voksne.
Hvor lenge? Cirka 50 minutter.
Vegan? Ja!

Du trenger:
Ca. 150 gram pasta
1 stor søtpotet, eller 2 mindre
Ca. 75 gram grønnkål
Rapsolje
Salt og pepper

♥ Smak gjerne til med litt hvitløk, chili og/eller urter.

Forvarm ovnen til 225ºC over/undervarme.

Begynn med å skrelle søtpoteten og kutte den i jevnstore terninger. Bland disse med 2 spiseskjeer rapsolje og litt salt. Bakes midt i ovnen på 225ºC over/undervarme i cirka 25 minutter, eller til søtpoteten er myk. Jeg liker den heeelt mør og godt stekt, men ønsker du mer tyggemotstand så ta den ut tidligere.

Grønnkålen skylles og snittes, hvis ikke du kjøper den som allerede er vasket og ferdig kuttet. Ha den i en plastpose sammen med 1 ss rapsolje og litt salt. Lukk posen med litt luft inni (som en ballong), og rist godt slik at oljen fordeler seg på kålen.

Dryss kålen over søtpoteten og skru på vifte, gjerne med grillfunksjon. Følg godt med! Her kan det fort bli svidd. Ta ut søtpotet og grønnkål når kålen ser sprø ut.

Du kan også steke grønnkålen for seg selv på et eget stekebrett, da på 175ºC i 10-12 minutter. Jeg synes bare det er mye enklere å strø den over søtpoteten for så å «grille» det kjapt på høy varme.

I mellomtiden koker du pasta etter anvisning på pakken.

Bland sammen, smak til med pepper og server! Velbekomme!

♥ For litt ekstra proteiner kan du gjerne blande inn noen linser og kikerter, eller strø over litt ost hvis du tåler og liker det.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.