Kosthold & ernæring

På ernæringssiden: Bør jeg kjøpe slankepiller?

Hver uke skriver jeg en kort spalte om kosthold og ernæring i oppskriftsheftet til www.fitnok.no. Dette er ment som litt lett og interessant lesestoff for medlemmene. Denne uka har jeg skrevet litt om slankepiller! ?

Det kan være fristende å tenke at en liten pille vil få de ekstra kiloene til å renne av. På apotek og i helsekost selges det flere ulike slankepreparater. Men det er, såvidt jeg vet, bare én slankepille som er godkjent som et legemiddel i Norge.

For å bli godkjent som legemiddel er det strengere krav til dokumentasjon av effekten. Slik er det ikke med helsekost. Noen ganger viser de til «dokumentert virkning» og «forskning viser at…», men det er ikke ulovlig å bruke dårlig forskning i markedsføring…

Jeg forstår veldig godt at man har lyst til å prøve slankeprodukter, de lover jo gull og grønne skoger. Men som alltid vil jeg anbefalelangsiktige mål og heller å ha litt tålmodighet. Ja, jeg VET at det er vanskelig – men det er det som gir resultater i lengden!

Virkelig slankemedisin er det kun legen som kan skrive ut, og i noen tilfeller vil det være nyttig. Men dette er altså ikke den samme som du får reseptfritt på apotek eller helsekost. Jeg vil anbefale deg å heller ta en ordentlig kikk på kostholdet ditt.

Og hvis du bare trenger å gå ned de siste 5 kiloene for å passe inn i den kjolen eller den bikinien, så tenker jeg at du bør ta en prat med deg selv om selvbildet ditt. For du kan absolutt gå med en fin kjole eller bikini uansett om du synes du har noen kilo for mye eller for lite! 🙂

Klem fra Maria

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.