Glutenfritt,  Middag,  Oppskrifter

Ovnsbakte grønnsaker toppet med fetaost

Jeg har blitt veldig glad i ovnsbakte retter som dette, hvor du har alt mulig godt i samme form og baker det i ovnen. Middagen lager liksom seg selv mens du kan gjøre andre ting. «One pot»-middager er blitt ganske populært, og dette kan nok gå inn under den beskrivelsen. Her har vi deilig søtpotet blandet med andre grønnsaker, toppet med den litt syrlige fetaosten. Retten er rik på kostfiber, vitaminer, antioksidanter og andre gode platenstoffer fra grønnsakene. Protein får vi fra bønner og fetaost. Kjempegodt som tilbehør, men denne retten kan fint få spille hovedrollen 🙂

Du trenger:
2 søtpoteter
Ca. 200 g andre rotgrønnsaker*
3 tomater
200 gram fetaost, gjerne økologisk
1 boks sorte bønner, eller andre bønner
Rosmarin, helst fersk
Salt og pepper
Oliven- eller rapsolje

*Forslag til rotgrønnsaker: gulrot, rødbete, gulbete, chioggiabete, pastinakk, sellerirot, kålrot/kålrabi, pepperrot.

Forvarm ovnen til 220°C.

Skyll grønnsakene i friskt vann og skrell rotgrønnsakene. Kutt dem i jevnstore terninger. Finhakk tomatene. Skyll bønnene godt i friskt vann.

♥ Visste du at søtpotet er rik på betakaroten som blir omdannet til vitamin A i kroppen?

Ha terningene av rotgrønnsaker i en ildfast form sammen med de skylte bønnene. Hell over 2-3 ss olje, litt salt og pepper, og blandt godt. Legg i hakkede tomater og topp med smuldret fetaost og litt rosmarin. Bakes i ovnen på 220°C. i cirka 35 minutter. Kjenn etter med en gaffel om grønnsakene fortsatt er harde. Jeg synes søtpoteter smaker aller best når de er skikkelig møre, men det er smak og behag! 🙂 Hvis fetaosten på toppen blir for godt stekt underveis kan du flytte formen til nederste rille i ovnen.

♥ Bønner er generelt sett en god vegetabilsk
proteinkilde i tillegg til å inneholde kostfiber og flere vitaminer og mineraler. Bønner kan som kjent opprøre magen litt,
men til og med de med irritabel tarm tåler som oftest inntil 1/2 dl
hermetiserte bønner 🙂 Et godt tips er å skylle dem veldig godt på forhånd, da tar du bort noen av stoffene som kan skape magetrøbbel.

 

2 kommentarer

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.