Glutenfritt,  Middag,  Oppskrifter,  Tilbehør,  Vegan

Ovnsbakt potet og søtpotet

Hei dere! I dag tenkte jeg å dele en oppskrift på enkelt og godt tilbehør til enhver middag. Det er en utfordring blant norske matbloggere nå hvor man skal dele oppskrifter med poteter. I den anledning kom jeg på at jeg hadde denne oppskriften liggende. Egentlig hadde jeg tenkt å dele oppskrift på potetpizza, men det rekker jeg ikke før jeg reiser til Skottland. Og når jeg kommer tilbake er måneden og opskriftsutfordingen over! Men jeg lover å dele oppskriften senere 🙂

Ovnsbakte poteter er kjempegodt, men jeg er utrolig glad i søtpotet også. Derfor bare blander jeg dem sammen i samme form med litt olje, salt og pepper og volià: nyyydelig tilbehør! Det finnes sikkert en million oppskrifter på dette, men forskjellig mengde olje, forskjellig temperatur og ulik steketid. Men dette er ihvertfall slik jeg pleier å gjøre det! 🙂

Hvor mange? Velg selv 🙂
Hvor lenge? Cirka 45 minutter – en times tid.
Vegan? Ja.

Du trenger:
Poteter
Søtpoteter
Salt
Pepper
Oliven- eller rapsolje
Urter (valgfritt)

Forvarm ovnen til 220ºC.

Velg selv om du vil skrelle potetene eller ikke. Hvis du velger å beholde skallet bør du vaske og skrubbe dem før du kutter dem i båter. Legg potetene i en ildfast form og drypp over en god dæsj olje, litt salt og pepper. Velg om du vil smake til med noen urter, som f.eks. timian eller rosmarin. Bland potene godt med oljen. Stekes midt i ovnen på 220ºC til potetene er gylne, cirka en halvtimes tid. Snu gjerne litt på dem underveis. Det kan ta mer tid hvis du har kuttet store båter. Jeg liker at søtpotenen er helt myk og deilig, så jeg lar dem heller stå litt for lenge enn litt for kort!

Serveringsforslag: sammen med en god, hjemmelaget linseburger!
-Oppskriften finner du her!-

Håper du har hatt en god helg! I dag håper vi å bli ferdige med soverommet. Vi har faktisk byttet på å sove på madrass eller sovesofa helt siden vi flyttet inn. Fordi vi skulle legge nytt gulv har vi ikke montert senga, fordi da måtte vi uansett ha demontert den igjen når gulvet skulle legges. Nå er A i gang med gulvet der inne, så det finnes håp om å få sove i en ekte seng i natt! Hurra 🙂 Hvordan har helga di vært?

2 kommentarer

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.