Ovnsbakt gresskar- og søtpotetstappe

Gresskar og søtpotet er to herlige, oransje grønnsaker som er rike på blant annet kostfiber og betakaroten (vitamin A). Når grønnsakene bakes i ovnen utvikler de en deilig smak og sødme. Her ovnsbaker vi dem først, for så å lage purè eller stappe.

Du trenger:
1/2 flaskegresskar, også kalt butternut squash
1 stor søtpotet
Salt og pepper
1 ss sitronsaft
En skvett melk eller fløte*


*Bruk gjerne plantebaseret alternativer for en melkefri og vegansk variant

Fjern frøene fra gresskaret. Del søtpoteten i to og kutt gjerne noen snitt i skallet. Legg søtpoteten og det halve gresskaret på en stekeplate kledt med bakepapir. Bakes i ovnen på 200°C i cirka 40 minutter. Kjenn etter med en gaffel, grønnsakene skal være helt møre når de er ferdige.

Når grønnsakene er ferdige tar du dem ut av ovnen og lar de avkjøles litt. Grav ut kjøttet, kast skallet. Ha kjøttet i en foodprocessor eller blender sammen med resten av ingrediensene. Kjør til en glatt purè. Du kan også bruke et stappejern hvis du ønsker en grovere, gammeldags stappe.

♥ Perfekt tilbehør til alle høstens middagsretter. Hva med oransj potetstappe til halloween? Og hvorfor ikke prøve det på brødskiva eller knekkebrødet?

Merket med: ,,,,

4 kommentarer til «Ovnsbakt gresskar- og søtpotetstappe»

  1. Digg! Også for en fjong liten ingrediens liste da – liker det 😀 Syns det er så kjekt og mekke spennende stapper 😀 Takk for oppskrift Maria! xx

    1. Stapper er jo bare dødsdigg ? Er jo veggis nå, men har alltid likt kålerabistappen bedre enn pinnekjøtt og andre ting man vanligvis spiser med kålrabi, haha ?

  2. Så godt ! Dette er absolutt to av mine favorittingredienser 🙂

    1. Ah, helt enig 🙂 Søtpotet har vært en favoritt lenge, men gresskar har jeg nettopp oppdaget!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.