Ukategorisert

Oppussing av hybel fullført!

Endelig kan vi si oss ferdig med oppussing av hybelen! Leiligheten vår har nemlig en egen del vi kan leie ut, helt genialt. Hvis vi får litt bedre råd om noen år og har lyst på mer plass, så kan vi bruke rommet selv. Men frem til da egner det seg veldig bra til utleie 🙂

Vi har gjort alt her inne selv, så jeg er faktisk ganske stolt av oss! Hehe. Vi måtte lære oss alt mulig underveis, for ingen av oss hadde gjort noe lignende før. Resultatet ble faktisk veldig bra, om jeg får si det selv. Vi har revet en lettvegg, lagt nytt gulv, malt alle overflater og satt inn nytt kjøkken.

Oppussing er i utgangspunktet dyrt, lite miljøvennlig og ikke så veldig allergivennlig heller (maling, støv, kjemikalier…). Men noen ganger må man oppgradere. Vi har forsøkt å ta noen gode valg underveis. Samtidig har vi ikke et ubegrenset budsjett, så det er flere ting å ta hensyn til her. Jeg kommer nok til å skrive et eget innlegg med fokus på MILJØ senere, dette handler først og fremst oppussingen av hybelen.

Malingen vi har brukt heter Harmoni Uten. Malingen er fri for løsemidler og skadelig avdamping, og lukter ikke maling. Den er godkjent av det svenske Astma- och Allergiförbundet. Det står også at den er anbefalt av NAAF.no, men Jotun Sens fortsetter å reklamere som: «eneste maling anbefalt av det norske astma-og allergiforbunet»… så jeg vet ikke helt angående det. Den har både Svanemerket og EU-blomsten, som altså er miljømerker. For å få disse merkene må produktene dokumentere strenge helse- og miljøkrav.

For spesielt interesserte: vi har brukt Egghvit på vegg og tak, Lys antikkgrå på én konstrastvegg og lister i Bomull. Før vi valgte farger brukte vi mye tid med fargekart og på interiørblogger for å finne ut hva som fungerer sammen, og hva som er dårlige valg. Vi hadde først et utgangspunkt om hvordan vi ønsket det: lyst og moderne, med en kontrastvegg. Men hvit er ikke hvit, og grå er ikke grå! Så det er absolutt å anbefale at man setter seg litt inn i disse tingene før man skal sette i gang med malingskosten.

Gulvet vi har kjøpt er Berry Alloc laminat. Denne produsenten har ikke noen utpreget miljøprofil, det virker ikke som de går noe særlig utover det som er lovpålagt gjennom regler og direktiver. Men det et svært slitesterkt gulv! Det å kjøpe ting som varer lenge og ikke trenger byttes ut er i seg selv miljøvennlig. Dette gulvet har livstidsgaranti i private hjem, 8 års garanti ved bruk i f.eks. kaféer og butikker. Så dette håper vi var et bra valg. Det skal tåle både katter, stiletthæler og litt vannsøl. Vårt gulv heter Eik natur skipsgulv original.

Vi er veldig fornøyd med resultatet, og håper såklart leieboeren blir det også 🙂 Utgangspunktet var et ganske slitt rom, preget av dårlig vedlikehold. Dessuten stod det som nevnt en lettvegg foran kjøkkenet. Vi ønsket heller at lyset fra vinduet skulle nå inn til hele rommet! Nå gjenstår det litt ting og tang i vår egen del av leiligheten, vi tar det litt som det kommer. Ikke noe som haster. Leiligheten fungerer og de viktigste tingene er på plass. Samtidig er det slitsomt å bo i rot og uorden, så jeg håper vi snart kommer videre.

Nå er jeg spent på å høre hva dere synes?!

4 kommentarer

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.