Oppskrifter

Oppsummering september 2016 + tema for oktober

Hei! Da var september over, og oktober er allerede i gang. Jeg har en travel måned med mye på planen foran meg. Snart er det tid for 2. klasses første eksamen, deretter starter et nytt emne opp. Jeg skal en tur til Sørlandet og to turer til Skottland. Så det blir ikke mange ledige stunder!

I oktober har jeg planlagt et helt spesielt tema på bloggen. Det blir nemlig lav-FODMAP på matbloggen hele måneden! Vi snakker så klart lav-FODMAP vegetar! Jeg vet at mange synes det er vanskelig å spise nok grønnsaker, frukt, fullkorn osv. på lav-FODMAP. I tillegg er noen av de vanlige vegetariske råvarene så å si utelukket, som kikerter og kidneybønner. Derfor tror jeg det blir interessant og spennende, og jeg har allerede flere oppskrifter på lur!

Klarer du ikke å vente så vil jeg bare anbefale deg disse magevennlige frokostlappene (…som like gjerne kan spises til lunch eller kvelds, egentlig!).

Hvis du lurer på hva lav-FODMAP egentlig dreier seg om så kan du gjerne lese dette innlegget. Men lav-FODMAP mat kan spises av alle, altså. Det er ikke slik at du må være på diett for å kunne lage disse oppskriftene, de er bare ekstra snille med magen til de som har irritabel tarm.

Oppsummering av september 2016 på matbloggen:

Månedens mest populære oppskrift:
❤Tørkede epler/ eplechips

Månedens mest populære nye innlegg:
❤Høstlig betechips

Middagsoppskrifter
❤Linseburger som er perfekt både på grillen og i stekepanna
❤Fargerik vegetar thaicurry
❤Kremet pasta med brokkoli (perfekt på travle dager!)

Andre oppskrifter
❤Fullkornsmüsli/ granola med mørk sjokolade
❤Høstlig betechips

Andre innlegg
❤Hvordan få nok omega-3, og hva er det egentlig?
❤Årets matblogger 2016? (Nominer meg her hvis du har lyst)
❤Sommerminner – bildedryss
❤Grønne planter for helsa og humøret
❤Mating av surdeig
❤7 ting en vegetarianer bør inkludere i kostholdet
❤Bli med meg på handletur
❤Å planlegge uka som kommer

Da håper jeg du har hatt en fin start på den nye måneden! Har du noen spesielle planer for oktober måned? Her skinner sola og det er rett og slett en nydelig høstdag. Jeg elsker slike dager, med klar og frisk luft, sola som varmer og det fine høstlyset. Måtte det komme flere dager som dette! God søndagskveld 🙂

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.