Middag,  Oppskrifter,  Vegan

One pot pasta med cherrytomater og sopp

One pot pasta er et genialt konsept, hvor vi lager hele middagen i samme gryte. Jeg bare elsker slike retter. I denne har vi cherrytomater som er sunt og gir god smak, sopp som gir smak, umami og konsistens, og røde linser som metter godt. Bruker du fullkornspasta har du rett og slett en bra middag, spør du meg 🙂
ONE POT PASTA med cherrytomater og sopp

Hvor mange? 2 porsjoner
Hvor lenge? Ca. 30-40 min.
Vegan? Ja, med næringsgjær eller vegansk «parmesan» i stedet for ost.

Du trenger:
2 ss olivenolje
1 fedd hvitløk
Ca. 300 g blandet sopp
1 ss tomatpure
250 g cherrytomater
5 dl grønnsakskraft
Salt og pepper
(Røkt) paprikapulver
200 g pasta penne eller skruer, fullkorn
1 dl røde linser*
1/2 potte frisk basilikum
Litt revet ost eller næringsgjær

♥ Tips: Østerssopp gjør seg veldig bra i vegetariske retter!

*Hvis du bruker tørre linser så tilsetter du dem sammen med pastaen. Men hvis du bruker hermetiske skyller du dem og tilsetter dem når det er ca. 1-2 minutter igjen av koketiden. Bruk en hel boks hvis du bruker hermetiske, 1 dl om du bruker tørre.

Kutt soppen i mindre biter. Varm litt olje i en tykkbunnet kjele, medium varme. Husk at kjelen skal være stor nok til alle ingrediensene. Finhakk eller press hvitløken og la den surre i oljen et minutt. Ha i soppen og 1/2 ts salt. Stek dette på medium varme til soppen er gjennomstekt og myk. Legg så soppen til side.

Skyll cherrytomatene og del dem i to. Ha en god spiseskje tomatpure i samme gryte som du brukte til soppen. Tilsett så cherrytomater og grønnsakskraft. Ha i ca. 1/2 ts kvernet pepper og 1/4 ts røkt paprika. Hvis du ikke har røkt paprika kan du bruke 1/2 ts vanlig paprikapulver.

Kok opp og tilsett pasta og linser (hvis du bruker tørre). Sjekk koketiden til pastaen på pakken, og la det koke under lokk til den er ferdig. Røde linser trenger 10 minutter. Vannet skal dekke pastaen, men bruk så lite vann som mulig. Rør et par ganger underveis så det ikke setter seg i bunnen. Sjekk at pastaen ikke er hard, den kan trenge litt lengre tid enn vanlig.

Ha i den stekte soppen og friske basilikumblader til slutt, eventuelt linser hvis du bruker hermetiske.

Før servering kan du drysse over litt revet ost, eller næringsgjær for vegansk variant 🙂

Bon appétit!

♥ Tips: Smaksett gjerne med chili.
♥  Retten er fri for melk, og gjøres enkelt glutenfri med glutenfri pasta.

♥ Tips: Ønsker du en mer proteinrik variant kan du gjerne tilsette vegetariske kjøttboller, soyafarse eller lignende. Et annet godt tips er å bruke proteinrik pasta av bønner, soya eller quinoa!

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.