Om meg

Hei! Så hyggelig at du har tatt turen innom hjemmesiden min 🙂

Jeg heter Maria Uldahl, og så lenge jeg kan huske har jeg vært interessert i mat og kosthold. Da jeg var 17 år bestemte jeg meg for å bli vegetarianer, hovedsakelig av dyrevernshensyn. Jeg opplevde at det å være vegetarianer utfordret meg på matfronten. Det gjorde at jeg måtte være kreativ, og jeg ble enda mer interessert i mat og kosthold. Jeg startet en matblogg, og etter hvert begynte jeg å studere ernæring. Først som nettstudent på Bjørknes høyskole, deretter på OsloMet (HiOA).

Etter jeg startet bloggen og studiene har jeg blant annet fått holde foredrag, deltatt på TV2 Helsekontrollen og Matkontrollen, bidratt i bøker og blitt intervjuet til ulike aviser og nettsteder.

Mesteparten av tiden min bruker jeg på jobben som selvstendig næringsdrivende. Jeg er gründer og ernæringsrådgiver i STT Helse AS – Spis, Tren, Tenk!

Det hele begynte med en interesse for hvordan kosthold påvirker helsen vår. Jeg har selv slitt med kronisk sykdom, noe som stadig stikker kjepper i hjulene. Et sunt og godt kosthold kan være med å forebygge mange ulike tilstander, i tillegg til at det kan bidra til mer velvære i hverdagen. Jeg opplever at når jeg spiser næringsrik mat og har en god måltidsrytme, så føler jeg meg mye bedre! Fokuset ligger derfor på gode vaner og smarte løsninger i hverdagen. Mat er nemlig mye mer enn et regnestykke over kalorier inn og kalorier ut! For meg er det viktig at maten jeg spiser gjør godt for kroppen, men jeg er også opptatt av god smak, bærekraft og dyrevern.

Flere og flere ønsker å spise mer plantebasert, og jeg får mange spørsmål om dette. Hvordan få i seg fullverdig protein? Må jeg ta kosttilskudd? Hva spiser du på julaften? …osv! Derfor fikk jeg idéen om å utvikle et nettbasert kurs i plantebasert kosthold, slik at jeg kan dele min kunnskap og erfaring med flest mulig.

På kurset Grønn Matglede vil jeg knuse noen myter om plantebasert kosthold. Jeg deler masse av hva jeg har lært, og gir deg smarte tips og verktøy slik at du kan implementere det i din egen hverdag.

Blir du med? Jeg gleder meg!

Lurer du på noe? Kontakt meg her.

Intervju om urban kjøkkenhage i Aftenposten. Klikk på bildet for å komme til saken.

 

Foredrag om intuitive eating og matglede på Geilo. Klikk på bildet for å lese mer.
Filming til TV2 Helsekontrollen. Les mer ved å klikke på bildet.
Matlagingskurs og foredrag om vegansk kosthold og i Trondheim. Foto: Hanna Nielsen.