Om meg

Så lenge jeg kan huske har jeg vært interessert i mat og kosthold. For over 10 år siden gikk jeg over til et mer plantebasert kosthold, noe som utfordret meg på matfronten. Det gjorde at jeg måtte være kreativ, og interessen for mat og kosthold ble enda større. Jeg startet en matblogg for å dele oppskrifter, og etter hvert begynte jeg å studere ernæring. I 2022 fullførte jeg en master i samfunnsernæring og jeg jobber i dag innen forskning på mat- og kosthold.

Etter jeg startet bloggen og studiene har jeg blant annet holdt foredrag og webinarer, deltatt på TV2 Helsekontrollen og Matkontrollen, bidratt til bøker og blitt intervjuet for ulike aviser og nettsteder.

De siste årene har jeg jobbet med flere spennende prosjekter innen mat, ernæring og folkehelse. I 2017 begynte jeg å jobbe for Fitnok, hvor vi utviklet et innovativt nettkurs for livsstilsendring med fokus på mental helse. Dette tok jeg videre sammen med to dyktige fagpersoner innen fysisk aktivitet og psykologi, og vi startet Spis, Tren, Tenk. Der utviklet vi to nettkurs: Et for en helhetlig livsstilsendring og et med hovedfokus på kosthold og intuitive eating. Jeg har også utviklet flere andre nettkurs, blant annet et grunnkurs i plantebasert kosthold.

For meg begynte det hele med en interesse for hvordan kosthold påvirker helsen. Jeg har selv slitt med kronisk sykdom og mageplager. Et sunt og godt kosthold kan være med å forebygge mange ulike tilstander, i tillegg til at det kan bidra til mer velvære i hverdagen. Når jeg spiser næringsrik mat og har en god måltidsrytme, så føler jeg meg bedre og har mer overskudd! Fokuset ligger derfor på gode vaner og smarte løsninger i hverdagen. Mat er nemlig mye mer enn et regnestykke over kalorier inn og kalorier ut! For meg er det viktig at maten jeg spiser gjør godt for kroppen, men jeg er også opptatt av god smak, bærekraft, dyrevern og mental helse. Og, ikke minst, matglede.

Intervju om urban kjøkkenhage i Aftenposten. Klikk på bildet for å komme til saken.
Foredrag om intuitive eating og matglede på Geilo.

Filming til TV2 Helsekontrollen. Les mer ved å klikke på bildet.

Matlagingskurs og foredrag om vegansk kosthold og i Trondheim. Foto: Hanna Nielsen.