Frokost og pålegg,  Mellommåltid,  Niste og lunsj

Muffinsomelett

Muffinsomelett er en allsidig liten ting. Den passer like godt til frokost som til lunch, niste, mellommåltid, middag og kvelds. I tillegg er den perfekt restemat, enten om du har noen grønnsaker som må brukes opp, noe tørt brød eller egg som snart går ut på dato.

Dette er en cirka-oppskrift, så den er litt annerledes enn de andre oppskriftene mine. Du trenger ca. 1 egg og 1 ts rømme per omelett, men det kommer såklart an på hvor mye fyll du har. Bruk gjerne økologisk egg og rømme. Til fyll kan du bruke all slags grønnsaker… tomat, paprika, brokkoli, spinat, grønnkål, løk, soltørket tomat, grillet paprika… you name it! Biter av stekt potet eller rester av kokt pasta fungerer også. Du kan ha litt tørre brødsmuler i bunnen av formen, og litt ost til topping.

Mine to varianter var:
♥ Tørre brødsmuler i bunnen + en brokkolibukett + ost som topping,
♥ Blanding av paprika, tomater og soltørket tomat kuttet i små biter + ost som topping.

Slik gjør du: Visp sammen egg og rømme i en bolle. Beregn ett egg og en teskje rømme per omelett, litt mer hvis du ikke har så mye annet fyll. Bland inn litt salt og pepper.

Sett muffinsformer på et stekebrett, helst et muffinsbrett. Store («amerikanske») former er å foretrekke. Hvis du ikke har muffinsbrett kan det være lurt å ha doble former.

Ha grønnsaker/ annet fyll oppi formene og hell over eggeblandingen. Ikke fyll helt opp. Stekes på 200 c i 15-20 minutter, til omelettene er faste. La dem stå og avkjøles litt før du spiser dem. Smaker også godt som kalde, gjerne i nisteboksen dagen etter.

Server gjerne med en frisk salat!

4 kommentarer

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.