Drikke,  Glutenfritt,  Oppskrifter,  Søtt og salt

Mimosa poptail

Husker dere oppskriften på Piña Colada poptail? Poptails er rett og slett en cocktail i form av en ispinne. Den perfekte sommerdrinken, spør du meg.

Mimosa lages vanligvis av en 50/50 blanding med champagne og sitrusjuice, for eksempel appelsin- eller grapefruktjuice. Det er viktig å ikke ha for høy alkoholprosent, for da vil ikke isen fryse. Ha derfor ikke alt for mye alkohol i blandingen. Det lønner seg å bruke en dypfryser. Ren etanol (alkohol) har frysepunkt på -114 °C, men når vi blander det med andre ting klarer vi (heldigvis) å fryse det på varmere temperaturer.

 

Hvor mange? Cirka 10 ispinner, kommer litt an på ispinne-formene.
Hvor lenge? 15 min forberedelser, 10 timer i frysen.
Allergi? Inneholder sitrusfrukt.
Vegan? Ja, hvis vinen er vegansk.

Du trenger:
4 dl champagne eller annen musserende vin
6 dl fruktjuice
3 ts sukker (kan droppes)

Bland ingrediensene, hell det i ispinneformer og frys ned i minst 10 timer. Eller hell væsken direkte i formene og bland. Etter noen timer kan du nyte en forfriskende poptail. Så enkelt, så godt!

Jeg glemmer ikke da jeg var på ferie i Barcelona, og jeg presterte å bestille «bottomless mimosa» til lunsj. Bottomless vil si at det aldri gikk tomt, de fylte stadig på glasset mitt med mer drikke. Er man på ferie, så er man på ferie! Og i utlandet er det ikke alltid så enkelt å bestille riktig type mat og drikke, hehe. Har du smakt mimosa før?

 

PS: Enjoy responsibly!

4 kommentarer

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.