Mer miljøvennlig grilling

Mange som interesserer seg for vegetarmat har også en ekstra interesse for miljø og natur. Nå som  sommeren nærmer seg er det flere som tenker på grillmat. Kanskje du allerede har hatt årets første grillmåltid? For meg er det ihvertfall en selvfølge å ta fram grillen på tidlig på våren og grille gjennom hele sommeren! Derfor tenkte jeg å komme med det tips når det gjelder grilling. Gjenbruk er miljøvennlig, bruk-og-kast er miljøversting. Å bruke engangsgrill er egentlig bare noe tull, når det finnes alternativer!

Vi kjøpte Barbeco ifjor, og er veldig fornøyde. Du får kjøpt den på Rimi/ Ica (ikke alle har den inne, men spør!) eller i Naturvernbutikken. Les hva jeg har skrevet om Barbeco tidligere her.

Her har du noen andre alternativer til engangsgriller:

Bilder fra produsenten eller nettbutikken det er linket til under.

Nordic Season Boston 
Nordic Season Lakeside (finnes i flere farger)
Move-It grill
Grillboks 
Grill fra Biltema
Piccolino (finnes i flere farger)
Go-Anywhere, kull
Go-Anywhere, gass
Pop up grill
Bøttegrill, svart
Grillbøtte, lime
Grillbøtte, orange/gul
Grillbøtte, rosa

Tips: Uansett hvilken kullgrill du velger så bruk Barbecos miljøvennlige grillbriketter eller hurtigbriketter av kokosnøttskall. De er 100 % nedbrytbare og du trenger ikke tennvæske for å antenne dem.

Enda et tips: Les gjerne Svanemerkets grillguide til miljøvennlig grilling! 🙂

Merket med: ,

2 kommentarer til «Mer miljøvennlig grilling»

  1. Takk! Dette var en god påminnelse, kan av og til være litt for lettvint og bare stikke innom lokal butikken og raske med seg et par engangsgriller.
    Har hatt lyst til og grille utrolig lenge nå! Får ordnet opp i det såfort jeg får pakket opp, og pakket ut, og ting er på stell. Kjøkken "hage" or operasjon øko-grilling er notert! Men nå må jeg ned på butikken og fange bokser, wish me luck! Og ha en fortreffelig søndag 😀 x

    1. Ja, det er jo himla greit med engangsgrill… men bøttegrill og Barbeco er jo egentlig minst like greit! Man må bare vite at det finnes.
      Ha en fin kveld! 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.