Glutenfritt,  Middag,  Oppskrifter

Mattar paneer – «Cheesy peas»

Hei du! Her får du oppskriften min på mattar paneer, eller «cheesy peas». Dette er en indisk vegetarrett med erter og hjemmelaget cottage cheese i en deilig, krydret saus. Kanskje du har smakt den på indisk restaurant?

Det skal litt forskjellige krydder i, men du finner de fleste på en velassortert dagligvare eller Asia-butikk. Selve gryteretten tar ikke så lang tid, men osten tar litt tid. Du kan gjerne lage den dagen i forveien og ha den i kjøleskapet frem til den skal brukes.

Hjemmelaget cottage cheese er proteinrikt, og gryteretten er rik på kostfiber. Krydder gir deilig smak. Retten er ganske mild, men liker du det hot kan du gjerne ha i litt ekstra chili!

Mattar paneer – «cheesy peas»

Hvor mange? 2-3 porsjoner (med tilbehør)
Hvor lenge? Cirka 30 min for gryteretten, men osten tar litt tid.
Vegan? Nei, ikke denne oppskriften.

Du trenger:


Paneer av minst 1 liter melk – oppskrift her!

En neve cashewnøtter
Olje, smør eller ghee
1 ss revet, fersk ingefær
1-2 fedd hvitløk, presset eller finhakket
1 rød eller grønn chili, finhakket
1/2 ss spiskummenfrø
1 ts gurkemeie
Chilipulver etter smak
1/2 ts korianderpulver
1 ss garam masala
Salt etter smak
1 boks/ 400 g knuste tomater
2 dl erter, gjerne selskapserter/søte erter
2 dl vann eller grønnsakskraft
1/2 dl fløte

Cashewnøttene skal moses til cashewsmør. Bruk morter eller en food-processor. Bland inn 1 ss fløte, olje eller vann for å få en smud konsistens. Du kan så klart bruke ferdig kjøpt cashewsmør, ta da to spiseskjeer.

Varm 2-3 ss olje, smør eller ghee i en tykkbunnet kjele. Når det er varmt tilsetter du kuminfrø, revet ingefær, finhakket chili og revet eller presset hvitløk. La det surre et minutts tid. Tilsett gurkemeie, chilipulver, korianderpulver og garam masala. La det surre videre et minutt. Pass på så det ikke blir svidd, bruk heller lavere varme enn for høy.

♥ Når det gjelder chilien må du nesten bare smake deg til. Hvis du ikke er vant med sterk mat så begynn med bittelitt, bare 1/4 ts. Det er bedre å begynne med litt enn å ødelegge hele middagen med for mye chili 🙂

Tilsett knuste tomater, erter, cashewsmør, vann og fløte. Varm opp og la det småkoke 2-3 minutter. Smak til med salt. Ha i paneer i kuber og la det trekke 2-3 minutter til paneeren er varm.

Serveres med ris og gjerne nanbrød, roti og/eller papadums. En frisk salat og litt yoghurt eller raita passer også bra til.

♥ Retten er naturlig glutenfri, men dropp da nanbrød og annen hvetebakst så klart. Ris og papadums av 100% linsemel er glutenfritt.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.