Pepperkakefudge
Jul,  Oppskrifter,  Søtt og salt

Lys og mørk pepperkakefudge!

Pepperkakefudge! Det er minst like godt som det høres ut som, kanskje enda bedre! Dette lagde jeg for første gang for noen år siden, og da mente familien at jeg burde begynne å selge dem på julemarked fordi de er så gode. Har allerede fått inn «bestillinger» på disse til jul, de er virkelig populære. Så hvis du vil ha noe godt til 1. søndag i advent, eller i en annen anledning, så er disse virkelig å anbefale!

De er ikke så vanskelige å lage, det eneste som tar litt tid er å vente på at de stivner. Personlig synes jeg de lyse smaker best, men jeg har med oppskrift på begge deler – så kan du velge selv. Du kan såklart velge å lage med bare én type sjokolade. Det er veldig viktig at du ikke kjøper vanlig Vikingmelk, men søt kondensert melk. Oppskriften fant jeg i et blad for noen år siden, så den er ikke opprinnelig min – bare så det er sagt 🙂

Pepperkakefudge

Du trenger:

  • 1 boks/ ca 3 dl søt, kondensert melk
  • 200 gram hvit sjokolade
  • 200 gram mørk sjokolade
  • 1/2 ts malt ingefær
  • 1/2 ts malt muskat
  • 1/2 ts malt nellik

Legg av 50 gram av hver sjokolade til senere. Hakk 150 gram av hver sjokolade. Bland den hvite sjokoladen med cirka 1 dl kondensert melk.

I en annen skål blander du resten av melken med den mørke sjokoladen. Du kan velge om du vil smelte sjokoladen over vannbad eller forsiktig i mikrobølgeovn. Vær obs på at hvit sjokolade ikke tåler vann eller høy varme!

Tilsett krydder – ca. 1/4 ts av hvert krydder i hver sjokoladeblanding. Ha sjokoladen over i en silikonform eller en annen form kledt med bakepapir. La fudgen stå kaldt i 3 timer.

Smelt resten av den hvite og mørke sjokolade hver for seg. Kutt fudgen i terninger og dypp i smeltet sjokolade. Avkjøl.

Kos deg, og god førjulstid!

PS: Dette må da være PERFEKT å gi bort i gave?

 

5 kommentarer

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.