Fin bakst,  Glutenfritt,  Middag,  Oppskrifter

Lys, glutenfri paibunn

Her får du oppskrift på lys, glutenfri paibunn til middagspai! Det er altså ikke en søt oppskrift til dessertpai. Hvis du ønsker en grovere oppskrift så finner du det her.

Hvor mange? 1 pai
Hvor lenge? Lages en time før selve paien.
Vegan? Inneholder smør.

Du trenger:
3 dl lys, glutenfri melblanding
150 g smør
2 ss vann
1/2 ts salt

Smuldre smør og mel i en bolle. Bruk hendene eller kjøkkenmaskin til å blande det sammen. Bland inn vann og salt. Pakk deigen inn i
plastfolie og la den ligge i kjøleskapet en times tid.

Forvarm ovnen til 225ºC.

Press deigen ut i
en paiform. Hvis den er for hard så bare knar du den litt med hendene. Prikk deigen med en gaffel og stek den så på 225ºC i 10-15
minutter.

Fyll paien med ditt favorittfyll, stek den og kos deg! 🙂

7 kommentarer

 • Maja

  Denne oppskrifta var ubrukelig. Jeg skulle lage glutenfri pai til en venninne og når jeg stekte "paiskallet" så ble det en boblende masse nedi forma som ikke var egenet til å ha noe godt oppå!!!

  • Maria

   Hei Maja! Det var kjipt å høre! Men takk for tilbakemeldingen. Jeg har laget denne oppskriften mange ganger, med Toro melblanding. Hvilken melblanding brukte du? Jeg har nemlig hatt en lignende opplevelse en gang jeg lagde pai med Semper melblanding. Selv om det var den melblandingen som var beregnet på pai o.l. Husker du hvilken du brukte? Hvis det var Toro så vet jeg ikke hva som kan ha gått galt, men noen ganger går det jo galt på kjøkkenet.

   Skal endre oppskriften til å spesifisere Toro når jeg har tilgang til PC 🙂

   • Britt

    Jeg laget denne til dameforening nå nettopp, den ble kjempegod og jeg fikk masse skryt. Brukte en blanding av jyttemel, bokhvete og lys toro glutenfrimelblanding. Glemte å la den ligge 1 time i kjøleskap, så den ble litt fort brun, men ble veldig god allikevel.

 • Erin

  Hei. Ser nå kommentaren over – paideigen min står i ovenen nå, 10 minutter har gått, og det har blitt en slags saus som bobler. Kantene er borte.. likt som hun over.
  Jeg brukte Møllerens gl.f.mel.
  Det var dumt dette. Ser over oppsikriften din igjen og igjen, men har gjort det slik som du har beskrevet..
  Det må være noe i oppskriften som mangler ?
  Eller er mel så ulikt ?

  Blir nok en omelett i dag da 🙂

  • Maria

   Hei! Æsj, det var synd å høre. Det virker som det er veldig stor forskjell på ulike melblandinger ja.

 • Ragnhild

  Jeg har opplevd begge deler. Både at deigen har blitt en boblende masse i ovnen, og at paibunnen har blitt perfekt. Min erfaring er at paibunnen blir mislykket hvis man bearbeider deigen for mye. Når jeg har laget deigen, kjevler jeg den flat mellom to lag plast før jeg legger den i kjøleskapet. Da blir den mye enklere å trykke ut.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.