Glutenfritt,  Middag,  Niste og lunsj,  Oppskrifter

Lun salat med søtpotet, grønnkål og fetaost

Ovnsbakt søtpotet; er det det beste som finnes?! Jeg tror kanskje det. Bakt søtpotet smaker ihvertfall veldig, veldig godt. Her blander vi med grønnkål og andre godsaker, og ender opp med en lun salat. Altså en salat som er delvis varmebehandlet, ikke helt kald som vanlig salat. Full av sunne godsaker fra grønnsakene 🙂 Jeg synes dette er kjempegodt både om sommer og høst. Og så passser liksom den søte søtpoteta så godt med grønnkål og fetaost.

 

Lun salat med søtpotet, grønnkål og fetaost

Hvor mange? 2 porsjoner som hovedrett, eller tilbehør til flere.

Hvor lenge? Ca. 40 minutter.

Du trenger:

  • 2 stk medium/ ca. 400 g søtpotet (vekt uten skall)
  • 150 g grønnkål
  • 1 liten avokado
  • 1 ss pinjekjerner, naturell
  • 2 ss matolje
  • 1/2 ts salt
  • Fetaost naturell

Forvarm ovnen til 225ºC over/undervarme.

Begynn med å skrelle søtpoteten og kutte den i terninger. Bland disse med 1 spiseskjee olje og 1/4 ts salt. Bakes midt i ovnen på 225ºC over/undervarme i cirka 25 minutter, eller til søtpoteten er helt myk.

Grønnkålen skylles og snittes, hvis ikke du kjøper den som allerede er vasket og ferdig kuttet. Ha den i en plastpose sammen med 1 ss olje og 1/4 ts salt. Lukk posen med litt luft inni (som en ballong), og rist godt slik at oljen fordeler seg på kålen.

Del avokadoen i to, fjern steinen og skrell den. Kutt avokadokjøttet i litt store terninger.

Ta ut brettet med bakt søtpotet når den er myk. Legg over avokado, grønnkål og pinjekjerner. Sett det inn i ovnen og skru på vifte, gjerne med grillfunksjon. Følg godt med! Her kan det fort bli svidd. Ta ut brettet når kålen ser sprø ut. Det tar vanligvis under 5 minutter.

Tips: Hvis du ikke er helt klar for bakt avokado ennå, så bare ha i terninger eller skiver av avokado etter du har stekt grønnkålen 🙂

Smuldre over fetaost og kos deg!

I denne lune salaten får du masse beta-karoten fra søtpotet og grønnkål. Beta-karoten blir til vitamin A i kroppen! Grønnsakene bidrar også med blant annet vitamin E, folat og kalsium.

Én kommentar

  • Ragnhild

    Åh, dette ser så godt ut! Jeg har laget noe lignende, med gresskar istedenfor søtpotet. (Og så uten feta da) Det er kjempegodt å blande rå og varmebehandlede grønnsaker <3

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.