Middag,  Oppskrifter

Krydret indisk gryterett med sopp

Denne oppskriften tar utgangspunkt i en oppskrift fra «I <3 curry – the best Indian curries you’ll ever cook» av Anjum Anand. Dette er ikke en vegetarisk kokebok, men den har noen gode vegetaroppskrifter!

Hvor mange? 4 porsjoner
Hvor lenge? 30-40 min
Vegan? Hvis du bruker soya-/havrefløte.

Du trenger:
500 g blandet sopp, minst halvparten bør være østerssopp
100 g grønne erter, gjerne selskapserter
1 rød paprika
1 boks hakkede tomater
Nøytral olje til steking
En dæsj fløte (kan droppes)
Ca 1 ss revet ingefær
2 hvitløksfedd, presset
Krydder: salt, pepper, koriander, spisskummin, garam masala, chilipulver, paprikapulver

Forslag til tilbehør: ris, nanbrød, papadums.

Kutt soppen i mindre biter. Varm litt olje i en panne og stek soppen. Ha på litt salt og nykvernet pepper, og et dryss paprikapulver helt mot slutten.
I en annen dyp panne eller gryte (jeg liker å bruke en jerngryte) varmer du litt olje og har i koriander, presset hvitløk og raspet infefær. La det frese 1-2 minutter, til det lukter herlig krydder i kjøkkenet ditt. Tilsett hakkede tomater, og rør inn 1 ss garam masala, 1 ts spisskummin og et dryss chilipulver (her må du bare smake deg til hvordan du liker det). La det småkoke i ca. 10 minutter.
Kutt paprika i små strimler og ha dem i gryteretten sammen med ca. 2 dl vann. Kok opp, og la det småkoke uten lokk i 5-10 minutter. Ha i erter og sopp, og la det trekke under lokk på lav varme noen få minutter. Soppen trekker til seg smak fra sausen, og sausen trekker til seg smak fra soppen. Nam! Smak til med mer krydder om nødvendig, og rør inn en dæsj (soya)fløte hvis du vil ha en rundere smak… eller hvis du har overdrevet med krydderne. Enjoy!

Serveres gjerne sammen med krydret fullkornsris, naanbrød eller papadums.

Denne gryteretten serverte jeg i bursdagen min sammen med papadums, hjemmelagde naanbrød og denne gryteretten. Sitat fra en gjest: «men denne er det jo kjøtt i…». Nope! 😉 Så denne kan jeg anbefale til alle, også dere som er skeptiske til vegetarmat, eller dere som skal ha en slik skeptiker på middagsbesøk.

PS: Den nevnte kokeboka finner du på Amazon her.

8 kommentarer

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.