Glutenfritt,  Oppskrifter,  Søtt og salt,  Vegan

Konfekt med friskt sitrusfyll

Denne godbiten er perfekt å sette frem på bordet i påska! Hjemmelaget konfekt med mørk sjokolade som fylles med gul sitruskrem. Den smaker kjempegodt, fyllet er både friskt og fyldig. Sjokoladen kan lages både vegansk (fri for egg og melk), og uten tilsatt sukker om du ønsker det. Passer perfekt som påskekonfekt, men kan så klart nytes hele året. 

For å lage den trenger du konfektformer, gjerne av typen i silikon. En slikkepott og spatel er veldig greit å ha, og en rasp. Ellers bruker vi vanlig kjøkkenutstyr.

Hjemmelaget konfekt med mørk sjokolade og gult sitrusfyll

Hvor mange? Ca. 30+ biter.

Hvor lenge? Beregn litt god tid, lag gjerne sjokoladen dagen før den skal serveres.

Du trenger:

 • 1 sitron
 • 1/2 dl appelsinjuice
 • 1/2 dl soya-/havre-/nøttemelk*
 • 2 ss maisstivelse (Maizena)
 • 2-3 ss sukker eller sukrinmelis
 • En liten klype salt (kan sløyfes)
 • 200 gram mørk sjokolade, sukkerfri om du vil*

*Velg glutenfrie produkter (ikke havremelk) om du ønsker en helt glutenfri konfekt. Velg en sjokolade uten melk om du ønsker en vegansk/melkefri konfekt.

Skyll sitronen og rasp skallet. Du skal kun ha det gule, ikke det hvite. Mange anbefaler å bruke økologisk sitron når man skal bruke sitronskallet.

Bland appelsinjuice, melk, maisstivelse og sukker/sukrin med saften av en halv sitron og sitronskallet. Jeg synes også bittelitt salt kan fremheve smakene, men her snakker vi en mini-klype med salt altså.Kok dette opp under omrøring. Når det koker vil du se at det raskt skifter konsistens og blir tykt. La det småkoke i 1-2 minutter på lav varme, rør hele tiden. Avkjøl.

Smelt sjokoladen forsiktig. Den aller beste måten å gjøre det på er ved såkalt temperering. En måte å gjøre dette på er slik: grovhakk 150 gram sjokolade og smelt over vannbad. Når denne sjokoladen er varm og helt smeltet har du i resten av sjokoladen, som du har finhakket. Rør ofte mens sjokoladen avkjøles til ca. 33 grader. Nå er det viktig at sjokoladen ikke varmes opp igjen.

Hvis du ikke har brukt vannbad før så er det altså når vi setter en bolle med sjokolade over varmt vann. Dette istedet for å smelte sjokoladen over direkte varme, f.eks. i en gryte på komfyren.

Fyll sjokoladeformene med sjokolade slik at bunnen og kantene er dekket. Det skal fortsatt være hult i midten hvor vi skal ha sitrusfyllet. Sett kjølig til det stivner. Spar litt smeltet sjokolade til senere.

Hvis sitrusfyllet har blitt ordentlig avkjølt vil det ha fått en pudding-aktig konsistens. Rør godt for å gi det en litt mer kremet konsistens før du fyller kofekten.

Fyll hver konfekt med sitrusfyll. Bruk gjerne en slikkepott eller spatel til å ta bort overflødig fyll. Ha så på mer sjokolade, for å «lukke igjen» konfekten. Bruk igjen slikkepott eller spatel til å ta bort overflødig sjokolade. Sett kjølig til sjokoladen har stivnet. Oppbevares kjølig til servering.

Metoden med temperering sørger for at sjokoladen blir blank og fin, samt at den ikke smelter så fort den kommer i romtemperatur. Denne konfekten forsvant på null komma niks hos meg, den smaker kjempegodt! God påske!

2 kommentarer

 • Ragnhild

  Det siste bilde <3
  Disse ser så gode ut!! Jeg har laget raw sjokolade med sitronfyll tidligere, og det var så godt husker jeg. Var så overrasket over at sitron og sjokolade var en så god kombinasjon.
  God påske!

  • Maria

   Takk! Jeg ble og litt overrasket, men egentlig ikke – sitron er jo dødsgodt og sjokolade er dødsgodt:-) Hehe. God påske til deg og dine!

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.