Drikke

Kaffebox + hvordan lage perfekt presskannekaffe

Nå har jeg igjen fått en pose kvalitetskaffe fra kaffebox.no. Denne gangen var det økologisk kaffe fra Etiopia, fra brenneriet Supreme Roastworks. Kaffen kom i en fin boks med mye info om smak, dyrking og prossessen fra bønne til kaffe. I boka «Kaffe med Tim Wendelboe» (les mer om den her) har han forklart nøye hvordan du lager best mulig presskannekaffe. Siden det er dette jeg drikker mest tenkte jeg å vise dere hvordan det gjøres! Jeg følger da Wendelboes «oppskrift» steg for steg.

Du trenger: 1 liter vann og 60-70 gram kaffe. Vannet bør ideelt sett holde 96 grader.
Presskanne, kjøkkenvekt eller måleskje, klokke, en skje og evt. termos.
Bruk rent utstyr! Rens både presskanne og termos med eget rensemiddel etter behov.

Kok opp vann. Forvarm presskannen og evt. termos med varmt vann fra springen. Mål opp nøyaktig mengde kaffe, bruk gjerne vekt. Hell ut oppvarmingsvannet og ha kaffen i presskannen. Hell i halvparten av det kokte vannet. Rør rundt med en skje til all kaffen er våt. Hell så på resten av det kokte vannet. La kaffen trekke i 4-5 minutter. Bryt overflaten til kaffen så gruten synker til bunns og fjern det beige skummet på toppen. Sett på lokket og press stempelet ned. Hell gjerne den ferdige kaffen over på en termos eller termokanne. Da smaker den bedre + den holder seg varm lengre.

Til slutt: kos deg! 🙂

Innlegget er sponset av Kaffebox.no. Selv om innlegget er sponset vil jeg selvfølgelig skrive min ærlige mening om produkter, og ikke komme med noe humbug eller tvilsom reklame til dere.

2 kommentarer

  • JulesTheNorweegie

    Ahhhh kaffe olê olê olêêê!
    Husker mitt første møte med en presskanne, presset muligens stempelet opp og ned flere ganger slik at det ble "skikkelig filtrert"…så lite visste jeg, haha 😛 Ble en kopp med grums, men har siden lært! x

    • Maria

      Hahah huff ,det høres ikke særlig godt ut 😛 Men vi har vel alle hatt noen kopper med grums opp igjennom. Gidder ikke lage "gourmetkaffe" til vanlig, men inninmellom er det så digg med skikkelig god kaffe laget på ordentlig vis! På jobb går 10-krones kaffen ned som bare det 😛

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.