Grillmat,  Middag,  Oppskrifter,  Vegan

Junisalat

Hvis man ønsker å ta miljøvennlige og bærekraftige valg på kjøkkenet er det å spise etter sesongen et godt valg. Denne salaten er satt sammen av råvarer som har sesong i juni, og siden grilling også har sesong i juni så slenger vi noen av grønnsakene på grillen før vi spiser dem. Junisalaten er perfekt som et lett grillmåltid, eller som tilbehør til annen grillmat.

Dette holder til 2 porsjoner, og retten er vegansk.

Du trenger:
Blandet salat – isberg, rapid, ruccula har sesong i juni
1 liten squash
1/2 agurk
100 g aspargestopper
8 cherrytomater
1/4 vannmelon
Matolje
Salt og pepper

Alle grønnsakene vaskes i friskt vann. Riv salaten eller kutt den i strimler. Kutt agurken i tynne skiver, bruk gjerne mandolin. Strimle squashen til «spagetti» med juliennejern. Bland sammen.

♥ Tips: Har du ikke juliennejern eller mandolin? Bruk en ostehøvel til agurken, og en grov rasp til quashen. Riv den på langs for å få så lange spagetti-aktige strimler som mulig.

Del vannmelonen og resten av squashen i ca. 1 cm tykke skiver. Kutt et snitt i skinnet på cherrytomatene. Pensle squash, asparges og cherrytomater med litt matolje, ha på litt salt og pepper. Grill grønnsakene og vannmelonen til de er gjennomstekt og får sorte «grillstriper». Det kan være lurt å ha litt grillfolie under tomatene, så ikke saften renner ned i grillen hvis de sprekker.

♥ Tips: Bruk pepperkakeformer til å lage gøye former av vannmelonen.

Ha salaten med agurk og rå squash på tallerkener, og ha de grillede grønnsakene på når de er ferdige. Server gjerne junisalaten som tilbehør til noe annet godt fra grillen.

♥ Lurer du på hva som har sesong nå? Sjekk ut denne kalenderen hos Meny, eller denne fra Agropub.

Psst: Sommerregn og litt mer enn bris i vindkastene? Du kan såklart grille grønnsakene i stekeovnen. Litt smokey BBQ glaze e.l. gir gode grillvibber.

2 kommentarer

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.