Glutenfritt,  Oppskrifter,  Søtt og salt

Ispinne med lakris og bringebær

Hei dere! Hvordan går det? Jeg sitter på jobb nå, men når denne arbeidsdagen er over har jeg en liten uke fri. Da skal vi på hyttetur, og jeg har planer om å lage masse digg mat. Som dere har skjønt har jeg dilla på ispinner for tida, så jeg tenke å dele enda en oppskrift med dere. Smaken av bringebær og lakris sammen er helt nydelig, har du prøvd det før? Jeg har for eksempel gjerne litt lakrispulver i bringebærsmoothie for å heve smaken enda et hakk.

Hvor lenge? 10 min + noen timer i frysen
Hvor mange? 4 ispinner
Vegan? Nei, laget med yoghurt.

Dette er enda en fro-yo oppskrift, altså is laget av yoghurt. Den blir mektig og god, men liksom litt friskere enn fløteiskrem. For å lage 4 ispinner trenger du 0,5 liter fyldig (gresk) yoghurt, en god neve friske bringebær, vaniljesukker og lakrispulver. Jeg brukte cirka 0,5 ts vaniljesukker og lakrispulver per ispinne, men dette er litt smak og behag. Liker du det søtere så ha i litt mer vaniljesukker eller evt. melis. Du kan såklart prøve med sukkerfri søtning også, men da går jeg ikke god for smaken. Bland alt sammen, ha det i isformer og frys ned over natta. Kos deg!


For laktosefri og lav-FODMAP versjon bruker du laktosefri yoghurt.

Har du prøvd kombinasjonen av lakris og bringebær før?

 

OBS: Ved høyt blodtrykk skal du være forsiktig med inntak av lakris!

4 kommentarer

  • Maria

   Helt enig!! 🙂 Det kommer jeg nok til å gjøre selv også, i smoothie har jeg gjerne kokosmelk så det burde fungere utmerket ;D

 • JulesTheNorweegie

  Så raskt og enkelt! Disse så og hørtes kjempegode ut! Jeg klarer alltid og bruke aaaltfor mye lakrispulver når jeg lager ting med det…. Må forbedre meg på det, hihi!
  Selv har det blitt smoothie til frokost her i gården!
  Tar selv en liten pause fra bloggingen, men håper på og gjøre et comeback på et tidspunkt! Enten det er med ny veggis blogg eller til originalen 🙂 Så beklager om jeg er litt stille, har vært så travel i det siste! x

  • Maria

   Takk! Samma her, alt for mye lakris hver gang 🙂 Men det er jo så godt!

   Håper du kommer tilbake 🙂 Men noen ganger må man bare prioritere andre ting.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.