Middag,  Niste og lunsj,  Oppskrifter

Ikke en kyllingsalat

Som jeg allerede har skrevet så tenker jeg å legge ut oppskrifter på lett mat i januar. Kyllingsalat er jo veldig populært, både som lunch og til middag. Jeg skal ikke gå for detaljert inn på det, men kyllingene i industrien har det ikke bra, ikke i det hele tatt. Så her kommer oppskrift på noe som ikke er en kyllingsalat! Kyllingbitene er byttet ut med Quorn, som er et produkt du finner i frysedisken på velassorterte dagligvarebutikker som f.eks. Meny. Les mer om Quorn her. 

Hvor mange? 1 pakke Quorn rekker nok til 3-4 porsjoner.
Hvor lenge? 20-30 min.
Vegan? Quorn er dessverre ikke vegansk. Et alternativ er «soya chunks».

Du trenger:
1 pk Quorn filéer eller biter
1 salathode eller en pakke blandet salat
1 pk cherrytomater (250 g)
1 paprika
1/2 agurk
Kyllingkrydder, eller annet krydder du liker
Olivenolje til steking
Evt. litt ost eller andre ting du liker å ha i salat, som pinjekjerner, krutonger, dressing osv

Hvis du bruker filéer må du kutte dem i terninger aller først. Det er enklest hvis du tiner dem 2-3 minutter i mikrobølgeovn, eller i stekepanne over lav varme. Stek bitene i litt olivenolje og krydre godt. Trikset med Quorn er å steke på litt høyere enn middels varme. Da blir de gylne og litt sprø, men fortsatt saftige inni. Steker du på for høy varme vil de bli tørre, men hvis varmen er for lav vil de ikke bli gylne og sprø.

Mens Quorn steker kan du kutte alle grønnsakene i ønsket størrelse og blande dem i en bolle. Husk å vaske dem under kaldt vann først. Bland gjerne inn andre ting enn de ingrediensene jeg har skrevet opp. Ristede pinjekjerner er f.eks. veldig godt i salat. Du kan også eksperimentere med forskjellige salattyper, det finnes så mye mer enn isbergsalat. Nystekt brød med litt smør er godt ved siden av salat, og en liten guilty pleasure jeg har er bernaisesaus fra pose på salaten.

Ha litt salat i hver salatbolle og ha Quorn over når det er ferdigstekt. Enkelt, lett og godt!

2 kommentarer

  • Jartrud

    Hei! Jeg måtte jo innom og besøke deg, som et lite "takk for sist" 🙂 For en flott blogg du har 🙂 Her var det utrolig mye å velge i! Håper at du også fortsetter å blogge til inspirasjon og glede for både to- og firbeinte 🙂

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.