Fin bakst,  Glutenfritt,  Oppskrifter,  Søtt og salt

Hvit sjokolademousse-kake

Denne kaken synes jeg passer perfekt til 17.mai! Luftig og god, med sprø bunn. Siden den er så mild og søt gjør det seg bra med noe syrlig til – kanskje rips eller andre syrlige bær. Oppskriften på sjokolademousse har jeg tatt fra min storesøster Titina, bare byttet ut vanlig sjokolade med hvit sjokolade. Kaken kan gjerne lages en dag eller to før den skal spises, bare oppbevar den i kjøleskap og utsett pyntingen til den skal serveres.
 

Du trenger:

225 g søte kjeks, f.eks. 14-15 Bixit
100 g smør

200 g hvit sjokolade
1 boks kremfløte
2 egg, rompempererte
2 ts vaniljesukker 

Friske bær, eller annen kakepynt 

Smelt smør og knus kjeksene til fine smuler. Bland det godt sammen og ha det i bunnen av kakeformen. Bruk en springform, 2,5 liter er passe størrelse. Sett i kjøleskap. 

♥ Tips: Sett springformen uten bunn direkte på kakefatet du vil servere kaken på. Dermed kan du bare løsne formen forsiktig og løften den av når kaken er ferdig, så står kaken klar på kakefatet!


Skill eggehvite og eggeplomme i hver sin bolle. Det er viktig at eggene er romtempererte. Visp eggehviten til den er stiv. Visp eggeplommen og sukkeret til eggedosis.

Smelt sjokoladen forsiktig over vannbad. Hvit sjokolade tåler ikke høy varme, og den tåler ikke vann. Bare en dråpe vann kan ødelegge hele sjokoladen, så vær forsiktig (been there, done that…). La sjokoladen avkjøles litt, men ikke så mye at den stivner igjen.

Pisk fløten til luftig krem. Så pisker du inn sjokoladen. Deretter vender du inn eggehvite og eggeplomme til en luftig, deilig mousse. Ha den over i kakeformen og sett kaldt i minst 2 timer, gjerne lengre.

Hvis du ønsker å pynte kaken slik som jeg gjorde så må du gjøre følgende: lag kakebunnen i en springform. Når den har avkjølt seg litt setter du skiver av jordbær inntill kakeformen. De fester seg i kakeformen. Hell moussen forsiktig over og glatt den utover med en slikkepott til den dekker alle jordbærene. Når moussen har stivnet kan du pynte med andre bær på toppen. 

Løsne springformen og løft den forsiktig opp, bruk ev.t en slikkepott eller skarp kniv for å løsne kaken.

♥ Tips: Bruk gjerne glutenfrie kjeks og laktosefri fløte, evt. gluten- og melkefri sjokolade. 

6 kommentarer

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.