Frokost og pålegg,  Glutenfritt,  Niste og lunsj,  Oppskrifter,  Vegan

Hjemmelaget granola med kokos og bringebær

Hjemmelaget granola eller müsli er SÅ godt! Jeg liker det særlig godt sammen med syrnet melk eller yoghurt til frokost, kvelds eller rett og slett som mellommåltid. Granola er egentlig det samme som müsli, men den ristes i ovnen og får dermed en litt annen smak. Etter å ha ristet frø og gryn tilsetter vi tørket kokos og bringebær for deilig smak. Bare å glede seg!

Hjemmelaget granola med kokos og bringebær

Du trenger:

 • 200 g små, lettkokte havregryn*
 • 1 raus ss kokosolje
 • 1 raus ss honning
 • 150 g frø og kjerner
 • 50 g tørket kokosflak
 • 20 g tørket bringebær

*Bruk glutenfrie havregryn om du ønsker en helt glutenfri granola.

Forvarm ovnen til 150ºC over- og undervarme.

Bland honning og kokosolje. Hvis ikke det er flytende så smelt det over lav varme i en liten kjele. Rør godt. Bland sammen alle ingrediensene unntatt kokosflak og bringebær.

Legg på et stekebrett kledt med bakepapir, og bak granolaen i ovnen på 150 ºC i ca. 2o minutter. Rør rundt i granolaen innimellom, og følg med så ikke det brenner seg! Da smaker det ikke like digg altså.

Avkjøl og bland inn tørket kokos og bringebær. Oppbevar i tett beholder, som f.eks. en glasskrukke.

♥ Denne hjemmelagde granolaen er proppfull av kostfiber fra havre, frø og kjerner. Voksne kvinner anbefales minst 25 g kostfiber daglig, menn 30 gram. Spis grove kornvarer, grønnsaker, frukt og nøtter daglig for å prøve å nå målet!

♥ Jeg liker veldig godt de tørkede kokosflakene fra ‘Njoy (Bama), som du får hos Kiwi og Meny. Tørkede bringebær finner du ved isdisken (faktisk!), noen helsekostbutikker eller på nett.

Hvordan spiser du helst granolaen din? Legg gjerne igjen en kommentar 🙂

2 kommentarer

  • Maria

   Hei Pia! Jeg vet ikke nøyaktig, men laaang holdbarhet så lenge den oppbevares i en tett krukke. Har egentlig aldri opplevd at granola har blitt dårlig, men så blir den jo spist opp i løpet av et par-tre uker.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.