Frokost og pålegg,  Glutenfritt,  Niste og lunsj,  Oppskrifter,  Vegan

Hjemmelaget fullkornsmüsli (granola) med mørk sjokolade

Hei dere! I dag vil jeg dele en oppskrift på deilig, hjemmelaget müsli. Egentlig er det granola, men jeg føler at i Norge kaller vi det gjerne for müsli uansett. Eller? Anyways. Basert på fullkorn så er den full av kostfiber. En fullkornsmüsli metter godt og gir god energi om morgenen. Havre er særlig rik på beta-glukaner, et kostfiber som er forbundet med gunstige helseeffekter. Sesamfrø med skall inneholder kalsium, hampfrø inneholder sunt fett og proteiner. Kokosolje, lønnesirup og kokosmasse har vi i mest for smakens skyld. Det samme gjelder sjokoladen, MEN så lenge den er mørk er den rik på antioksidanter. Vi baker müslien i ovnen, så den blir gyllen og sprø.

Selv er jeg ikke noe frokostmenneske. Sånn virkelig ikke. Noen ganger føler jeg meg kvalm om morgenen, andre dager er jeg bare ikke sulten. Så går det gjerne noen timer før jeg klarer å få i meg noe annet enn kaffe. Du trenger ikke være lege eller ernæringsfysiolog for å skjønne at det ikke er det beste for magen. Derfor er jeg stadig på jakt etter ting som smaker godt og er enkelt å få i seg om morgenen. Mørk sjokolade er en av tingene jeg klarer å spise. Men man kan ikke bare spise sjokolade, dessverre. Derfor er en grov müsli med sjokolade perfekt!

Hvor mange? Rundt 500 gram müsli.
Hvor lenge? 30 min til steking + forberedelser
Allergi? Sesam, gluten. Med glutenfrie havregryn blir müslien glutenfri.
Vegan? Ja!

Du trenger:
4-5 ss kokosolje, smeltet
4-5 ss lønnesirup
200 g små havregryn (glutenfri for glutenfri müsli)
50 g sesamfrø med skall
100 g hampfrø
50 g kokosmasse
1 ts Maldonsalt eller annet salt
50-100 g mørk sjokolade (minst 70%)

Bland havregrynene med sesamfrø, hamfrø og kokosmasse. Rør sammen lønnesirup med smeltet kokosolje og bland det godt inn med de tørre ingrediensene. Tilsett litt salt. Når du har blandet godt så har du blandingen i en ildfast form eller på et stekebrett med bakepapir. Bakes nederst i ovnen på 150ºC i cirka 35-40 minutter.

Avkjøl müslien før du tilsetter hakket, mørk sjokolade. Bruk 50-100 gram, etter smak. Oppbevares i en tett krukke eller boks. Müslien er søtet med lønnesirup samt kokosen er temmelig søt, så du trenger ikke videre søtning til servering! Håper det faller i smak!

6 kommentarer

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.